تشخیص بیماری هوشمند نویان

روماتیسم مفصلی

آرتریت روماتوئید (به انگلیسی: rheumatoid arthritis) یا روماتیسم مفصلی شایعترین بیماری التهابی سیستمیک مفاصل بوده و جزء بیماری‌های خود ایمنی مزمن محسوب می‌شود. شیوع جهانی آن حدود یک درصد گزارش شده‌است. زنان، سیگاری‌ها و افراد دارای سابقه خانوادگی مثبت بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. ناتوانی در این بیماری شایع و قابل توجه است. به گونه ای که در یک مطالعه همگروهی در آمریکا ۳۵٪ افراد مبتلا به آرتریت روماتویید بعد از ۱۰ سال دچار ناتوانی در انجام کار شده بودند. معیارهای تشخیصی آن درگیری حداقل یک مفصل همراه با تورم و درد است. احتمال تشخیص آرتریت روماتویید با افزایش تعداد مفاصل کوچک درگیر افزایش می‌یابد.

علائم روماتیسم مفصلی:

مفاصل نرم، گرم، متورم و دردناک

سفتی صبحگاهی مفاصل

خستگی یا پایین بودن انرژی:

سطوح انرژی انسان به طور مستقیم با خلق و خو و استرس وی پیوند خورده است، از این رو، احساس خستگی مداوم می تواند به نوسانات خلقی و استرس بیشتر منجر شود.

تب

از دست دادن اشتها

بی‌حسی و گزگز شدن اندام‌های انتهایی

کاهش محدوده‌ی حرکتی مفاصل

دارو هایی که ممکن است در درمان شما موثر باشند:

متوتروکسات:

متوتروکسات دارویی است که برای درمان انواع خاصی از سرطان یا کنترل بیماری های خودایمنی مانند پسوریازیس شدید یا آرتریت روماتوئید که به سایر درمان ها پاسخ نداده است، استفاده می شود. به گروهی از داروها تعلق دارد که به عنوان ضد متابولیت شناخته می شوند.

عوارض جانبی متوتروکسات: در زیر به برخی از شایع‌ترین عوارض جانبی متوتروکسات اشاره شده است: حالت تهوع استفراغ سرگیجه و خواب‌آلودگی سردرد تورم و درد لثه ها کاهش اشتها قرمزی‌ چشم ها ریزش مو در صورت تشدید هر یک از این علائم سریعاً به پزشک مراجعه کنید. برخی از عوارض جانبی متوتروکسات می‌تواند بسیار جدی باشد. اگر هر کدام از این علائم را تجربه کردید سریعاً به پزشک مراجعه کنید: تاری دید یا از دست دادن ناگهانی بینایی زرد شدن پوست بدن یا چشم ها می‌تواند نشانه نارسایی کبدی باشد. سرفه پایدار به همراه درد قفسه سینه و مشکلات تنفسی می‌توانند نشانه های التهاب ریه است. تورم دست ها و پاها می‌تواند نشانه‌ای از اختلالات کلیوی باشد. تب و لرز، دردهای ماهیچه، گلودرد می تواند نشانه ای از عفونت باشد. خونریزی از لثه ها، ادرار خونی، استفراغ خونی که می‌تواند نشانه‌ای از اختلالات خونی باشد. راش یا تاول شدید بر روی پوست، دهان، چشم و غیره مدفوع سیاه، استفراغ خونی می‌تواند نشانه خونریزی گوارشی باشد‌. بی حسی و ضعف یک طرفه یا دو طرفه بدن از دست دادن هوشیاری تشنج تغییرات و نامنظمی ضربان قلب واکنش آلرژیک بسیار جدی با این دارو نادر است با این حال در صورت مشاهده علائم آلرژیک از جمله: بثورات پوستی خارش تورم به خصوص در ناحیه صورت، زبان و گلو سرگیجه شدید مشکلات تنفسی فوراً به اورژانس مراجعه کنید. متوتروکسات می‌تواند باعث عوارض جانبی دیگری نیز شود. در صورت مشاهده هرگونه علائمی که در لیست بالا به آن اشاره نشده به پزشک خود مراجعه کنید.

هیدروکسی کلروکین:

هیدروکسی کلروکین داروی پرمصرفی در درمان بسیاری از بیماری‌های التهابی مانند روماتوئید آرتریت و انواع التهابات مفصلی و بیماری لوپوس می‌باشد که همگی از دستۀ بیماری‌های خودایمنی هستند. سیستم ایمنی به صورت طبیعی، با حمله به عوامل و سلول‌های بیگانه از بدن در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کند. اما در صورت اختلال در عملکرد این سیستم، بدن با مشکلاتی نظیر التهاب در مفاصل یا پوست مواجه می‌شود که ناشی از حملۀ اشتباه سیستم ایمنی به سلول‌های خودی می‌باشد. هیدروکسی کلروکین با سرکوب سیستم ایمنی در این موقعیت‌ها به کاهش آسیب ناشی از حملات سیستم ایمنی به سلول‌های خودی کمک می‌نماید. هیدروکسی کلروکین همچنین برای درمان یا جلوگیری از مالاریا به کار گرفته می‌شود. این دارو در برابر همه انواع مختلف مالاریا عملی نیست.

عوارض جانبی هیدروکسی کلروکین: کهیر دشواری در تنفس ورم صورت، لب‌ها، زبان یا گلو در صورت مشاهده هریک از عوارض زیر حتماً با پزشک خود تماس بگیرید: سردرد و درد قفسه سینه، گیجی بیش از اندازه، غش و تپش یا تند زدن قلب ضربان قلب پایین و پالس‌های ضعیف قلبی ضعف عضلانی، بی‌حسی یا مورمور شدن قند خون پایین، سردرد، گرسنگی، تعریق، تحریک‌پذیری، گیجی، حالت تهوع، ضربان قلب بالا و احساس اضطراب و لرزش تعداد کم گلبول‌های خون، تب، لرز، گلودرد، ضعف و احساس بیماری، تورم لثه‌ها، دردهای دهانی، دردهای پوستی، افزایش تعداد ضربان قلب، پوست رنگ پریده، راحت کبود شدن، خونریزی غیرطبیعی و احساس سبکی سر عوارض جانبی رایج ممکن است شامل موارد زیر باشند: سردرد، سرگیجه و احساس صدای زنگ در گوش حالت تهوع، استفراغ و درد معده کاهش اشتها و کاهش وزن تغییر خلق‌وخو، احساس اضطراب یا بی‌قراری جوش یا خارش پوست ریزش مو

لفلونوماید:

در بیماران مبتلا به روماتوئید آرتریت پادتن هایی علیه بافت های اطراف مفاصل در بدن تولید می‌شود که در نهایت منجر به التهاب، درد و ورم در نواحی مفصلی می‌گردد و در طی زمان منجر به آسیب‌های بافتی می‌شود. داروهایی مانند لفلونوماید به مدیریت و کنترل التهاب ناشی از این بیماری کمک می‌نمایند. آرتریت پسوریاتیک نیز نوعی از التهاب مفصلی با شیوع کمتر می باشد که در افراد مبتلا به بیماری پوستی پسوریازیس ممکن است بروز کند. لفلونوماید با تسکین درد و التهاب و کاهش خشکی مفاصل می تواند از آسیب های مفصلی ناشی از این بیماری خود ایمنی مزمن پیشگیری نماید.

عوارض جانبی لفلونوماید: _سرکوب ایمنی و افزایش احتمال عفونت در مدت درمان با این دارو وجود دارد لذا با پزشک خود مشورت نموده و توصیه های مربوطه را دریافت نمایید. _در صورت بروز اسهال خفیف، مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید و چنانچه اسهال شدید یا ادامه دار شد به پزشک مراجعه کنید. _احساس تهوع و دل درد ممکن است با مصرف این دارو مشاهده شود. در این صورت مصرف غذاهای ساده و پرهیز از غذاهای چرب و پر ادویه و همچنین مصرف دارو پس از غذا به کاهش این علائم کمک می نمایند. _احساس سرگیجه یا خستگی ممکن است در مدت درمان با این دارو مشاهده شود در این صورت تا زمانی که اثر دارو باقیست از رانندگی و کار با ابزارهای خطرناک خودداری نمایید. _در صورت بروز سردرد با داروساز خود جهت دریافت داروی ضد درد مناسب مشورت نمایید. _در صورت افزایش فشار خون، بی اشتهایی، زخم دهانی، گزگز انگشتان، التهاب تاندون ها، افزایش ریزش مو، خشکی و خارش پوست و لکه های قرمز پوستی حتماً به پزشک مراجعه نمایید.

سولفاسالازین:

داروی سولفاسالازین در پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی روده از جمله کولیت اولسراتیو و بیماری کرون، و همچنین در کنترل بیماری آرتریت روماتوئید و سایر انواع آرتریت مانند آرتریت پسوریاتیک استفاده می‌شود. اثرات سولفاسالازین در بیماری التهابی روده ممکن است به دلیل اثرات تضعیف کننده سیستم ایمنی باشد. این دارو توسط باکتری‌های روده متابولیزه می‌شود و متابولیت‌های آن ممکن است مسئول اثرات دارو باشند.

عوارض جانبی سولفاسالازین: سردرد سرگیجه تشنج سختی تنفس لرز گلو درد درد پشت درد مفاصل کبودی یا خونریزی غیرطبیعی خستگی یا ضعف غیرطبیعی کاهش اشتها تهوع سوء هاضمه درد معده بثورات پوستی خارش پوست تیرگی رنگ ادرار زردی پوست زردی چشم رنگ پریدگی آبی رنگ شدن ناخنها، لب، پوست، کف دست‌ها تورم کل بدن تب حساسیت به نور خورشید التهاب دهان کاهش تعداد اسپرم در صورت بروز هر عارضه که فکر می‌کنید به دلیل مصرف داروی سولفاسالازین است به پزشک خود اطلاع دهید. در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک از جمله ورم، کهیر، تورم صورت، دهان، لب‌ها و گلو به اورژانس مراجعه نمایید.

توفاسیتینیب:

توفاسیتینیب در درمان آتریت روماتوئید متوسط تا شدید کاربرد دارد. همچنین برای جلوگیری از رد پیوند اعضاء استفاده می شود و در درمان پسوریازیس در حال تحقیق و بررسی است.

عوارض جانبی توفاسیتینیب: عفونی: عفونت تنفسی: نازوفارنژیت قلبی عروقی: افزایش فشارخون سیستم اعصاب مرکزی: سردرد پوستی: راش پوستی، آکنه ولگاریس غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش کلسترول سرم گوارشی: اسهال، گاستروانتریت، تهوع ادراری تناسلی: عفونت مجاری ادراری هماتولوژی و انکولوژی: آنمی عفونی: عفونت زونا (ازجمله جلدی منتشر شده، مننژانسفالیت، چشمی) عصبی، عضلانی و اسکلتی: افزایش کراتین فسفوکیناز کلیوی: افزایش کراتینین سرم تنفسی: عفونت مجاری تنفسی فوقانی متفرقه: تب سایر عوارض (درصد نامشخص): قلبی عروقی: ادم محیطی سیستم اعصاب مرکزی: خستگی، بی خوابی، خواب رفتگی اندام پوستی: قرمزی، خارش غدد درون ریز و متابولیسم: کم آبی بدن گوارشی: درد شکمی، التهاب دیورتیکول مجاری گوارشی، سوء هاضمه، گاستریت، استفراغ هماتولوژی و انکولوژی: لنفوم بدخیم، سرطان پوست (غیرملانوم) کبدی: افزایش آنزیم های کبدی، چرب شدن کبد عفونی: عفونت باکتریایی، عفونت قارچی، عفونت فرصت طلب، عفونت شدید، عفونت ویروسی عصبی، عضلانی و اسکلتی: درد مفاصل، ورم مفاصل، درد عضلات و استخوان ها، التهاب تاندون تنفسی: سرفه، تنگی نفس، بیماری ریوی بینابینی، احتقان سینوس پارانازال

توجه کنید که مصرف خودسرانه دارو ممکن است عواقب برگشت ناپذیری داشته باشد پس حتما قبل از مصرف هر گونه دارو با یک پزشک متخصص مشورت کنید.