سفتریاکسون
توضیحات
سفتریاکسون Ceftriaxone دارویی است که به شکل آمپول می باشد و برای درمان بیماری های مربوط به عفونت باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو جزء دسته داروهای سفالوسپورین می باشد. مکانیزم اثر سفتریاکسون به این صورت می باشد که از رشد باکتری ها جلوگیری می کند. مصرف این دارو برای نوزادان نارس و نوزادان توصیه نمی شود. از این دارو برای درمان عفونت های اعضای دیگری از بدن همچون پوست، دستگاه ادرار، خون، استخوان و مفصل نیز استفاده می شود.
خطرات
مصرف خودسرانه دارو به شدت خطرناک است و ممکن است منجر به عواقب برگشت ناپذیری شود لطفا قبل از مصرف هرگونه دارو حتما با یک پزشک مشکل خود را مطرح نمایید
عوارض جانبی
در محل تزریق این دارو ممکن است قرمزی و تورم رخ دهد در صورتی که این عوارض بهبود پیدا نکردند و بدتر شدن حتما به پزشک خود مراجعه کنید. علائمی همچون ، خستگی غیرمعمول ، حالت تهوع ، استفراغ ، علائم مشکلات کلیوی ، ادرار دردناک و مکرر ، درد کمر و پهلو ، تغییر رنگ ادرار ،زردی چشم و پوست ، حرکات غیرقابل کنترل ، تغییرات ذهنی و خلقی (مانند گیجی) ، تشنج، کبودی و خونریزی، درد معده و شکم جز علائم عوارض جدی هستند و در صورت مشاهده سریعا به پزشک مراجعه کنید . سفتریاکسون ممکن است باعث بیماری های روده ای شدید شود. در صورتی که اسهال شدید یا گرفتگی شکم گرفتید سریعا به پزشک مراجعه کنید. در صورت استفاده از سفتریاکسون به مدت طولانی ممکن است که دچار برفک دهانی شوید. در صورت مشاهده لکه های سفید در دهان ، تغییر ترشحات واژن یا سایر علائم جدید با پزشک خود تماس بگیرید. اگر در صورت استفاده از سفتریاکسون دچار پوستی کم رنگ یا خاکستری، ضربان قلب سریع، تنگی نفس شدید سریعا باید به پزشک مراجعه کنید. این دارو به ندرت واکنش آلرژیک ایجاد کند اما در صورت مشاهده هریک از این علایم مانند خارش و تورم (به خصوص صورت و زبان و گلو) ، سرگیجه شدید ، مشکل تنفس ، سریعا به پزشک خود یا پزشکی دیگر مراجعه کنید.
موارد مصرف
اپیگلوتیت