آبریزش بینی
توضیحات
بیماری های مرتبط
آلرژی
آلرژی به واکنش سیستم ایمنی در برابر موادی گفته می شود که به خودی خود بی ضرراند و فاقد خطری برای بدن هستند، این مواد می تواند گرده گل باشد یا یک نوع ماده غذایی که به آن را آلرژن می گویند. علت به وجود آمدن آلرژی در بدن بیشتر افراد ریشه در وراثت دارد. علائم آلرژی در بزرگسالان ممکن است خفیف باشد و با چند نشانه کوچک مانند عطسه، خارش و آبریزش بینی خود را بروز دهد. اما گاهی ممکن است بدن فرد واکنش شدیدی نسبت به آلرژن بدهد که نیاز به مراجعه به مراکز درمانی باشد. این حالت را به اصطلاح آنفیلاکسی می گویند. در این حالت تنفس برای فرد دشوار می شود و عضلات وی به شدت منقبض می شوند.
آنافیلاکسی
آنافیلاکسی واکنش آلرژیک خطرناک و تهدید آمیزی است که عمدتا در پی واکنش به مواد غذایی، نیش حشرات، مصرف دارو و یا لاتکس ایجاد میشود. در افرادی که به این قبیل مواد حساس هستند، سیستم ایمنی با آزاد کردن مواد شیمیایی نسبت به این آلرژن ها واکنش های شدیدی را نشان میدهد که نتیجه آن بروز علائم آلرژی خواهد بود. این علائم عمدتا در یک ناحیه از بدن ظاهر میشوند. با این حال، برخی افراد حساسیت بیشتری را نسبت به ماده آلرژن نشان خواهند داد. این واکنش میتواند در آن واحد چند ناحیه از بدن را درگیر کند.
رینیت آلرژیک
رینیت آلرژیک (به انگلیسی: Allergic rhinitis ) التهاب مخاط بینی است که در اثر واکنش ازدیاد حساسیتی ایجاد میشود. هنگامیکه فرد دارای سیستم ایمنی حساس شده آلرژنی مانند هیره، فستوک، گرده گل یا گرد و غبار را تنفس میکند واکنش ازدیاد حساسیتی آغاز میشود. این واکنش در بینی به صورت آبریزش بروز پیدا میکند.
زکام
زکام همان سرماخوردگی است، اما در اصطلاح طب سنتی زُکام یا نَزْلة، چایمان یا آبریزش بینی (به انگلیسی: Rhinitis ) به معنی التهاب بافت مخاطی بینی است که آزاد شدن واسطههای التهابی مانند هیستامین موجب احتقان بینی، آبریزش بینی و کاهش حس بویایی میشود.
سالک
سالَک یا لیشمانیوز پوستی (به انگلیسی: Cutaneous leishmaniasis)، شایعترین نوع بیماری پوستی لیشمانیاز است که بر اثر گزش جنس ماده نوعی پشه خاکی به انسان منتقل میشود. این بیماری واگیر دار است و عامل این بیماری انگلی به نام لیشمانیا است. سالک در کشورهای گرمسیری از جمله چین، سوریه، عربستان سعودی، عراق، ایران، فلسطین، قفقاز و جنوبشرقی روسیه، پاکستان، افغانستان و هند شایع است. سالانه ۱۹ هزار مورد ابتلا به سالک در ایران ثبت میشود که سه هزار مورد آن مربوط به استان فارس است. البته در بعضی از مواقع دو جوش در کنار هم میآیند و به اشتباه با بیماری سالک اشتباه گرفته میشود.