نویان

تورم

توضیحات

بیماری های مرتبط

آفتاب‌سوختگی

آفتاب سوختگی عارضه‌ای است که باعث التهاب، قرمزی و احساس درد و گرمای زیاد هنگام لمس ناحیه‌ای از پوست می‌شود. معمولاً ظرف چند ساعت پس از قرارگرفتن بیش‌از‌حد در معرض اشعه ماوراء بنفش (اشعه UV) خورشید یا منابع مصنوعی مانند سولاریوم ظاهر می‌شود. بیشترین خطر بروز آفتاب سوختگی در هنگام ظهر است که خورشید مستقیماً بالای سر شما قرار دارد. در بعضی موارد، آفتاب سوختگی می‌تواند باعث تاول زدن پوست شود. اگرچه درمان‌های خانگی معمولاً می‌توانند علائم آفتاب سوختگی را تسکین دهند اما رفع کامل آن‌ها ممکن است چند روز طول بکشد. با محافظت مناسب از پوست خود می‌توانید از آفتاب سوختگی و عوارض مربوط به آن پیشگیری کنید. این مسئله به‌ویژه هنگامی‌که بیرون از منزل هستید، حتی در روزهای خنک یا ابری، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. باید بدانید که قرار گرفتن مکرر در معرض اشعه شدید ماوراء بنفش و آفتاب سوختگی‌های مداوم، خطر بروز سایر آسیب‌های پوستی مانند لکه‌های تیره، خشکی و چروک شدن پوست و حتی سرطان‌های پوستی مانند ملانوم را افزایش می‌دهد.

ازگود اشلاتر

ازگود اشلاتر در سنین رشد بروز می‌کند، به همین دلیل در نوجوانان شایع است. درد ناشی از آن دقیقا زیر زانو حس می‌شود. در این ناحیه تاندون، کاسه زانو را به استخوان درشت‌نی در ساق پا متصل می‌کند. به همین دلیل افرادی که ورزش می‌کنند و به طور کلی با جهش و پرش‌های متعدد به مفصل زانو فشار وارد می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. ازگود اشلاتر بیشتر در نوجوانان ۱۰ تا ۱۵ سال شایع است. خوشبختانه این بیماری موقتی است و برای درمان به جراحی نیاز ندارد. با متوقف شدن صفحات رشد، این درد نیز کمتر شده و از بین می‌رود.

التهاب

التهاب نوعی پاسخ موضعی بدن است که به دنبال خراش، بریدگی، سوختگی یا هر نوع آسیب بافتی دیگر بروز می‌کند و باعث تورم، قرمزی، گرمی، و خارش محل آسیب دیده می‌شود. التهاب یک پاسخ فیزیولوژیک به محرک‌های گوناگون مانند عفونت و زخم‌های بافتی، سرمای زمستان و …

برونشیت مزمن

برونشیت مزمن، یک بیماری جدی تر و تحریک یا التهاب مداوم پوشش لوله های برونش است که اغلب به دلیل سیگار کشیدن است. برونشیت زمانی اتفاق می‌افتد که مجرا‌هایی که هوا را به ریه‌های شما می‌رسانند، به نام مجرا‌های برونش، ملتهب و متورم می‌شوند. در نهایت با سرفه و مخاط آزاردهنده مواجه می شوید.

سندرم نفروتیک (Nephrotic syndrome)

سندرم نفروتیک (Nephrotic syndrome) یک اختلال کلیوی است که باعث دفع بیش از حد پروتئین از طریق ادرار می‌شود. این وضعیت می‌تواند ناشی از بیماری‌های مختلف کلیوی باشد و مجموعه‌ای از علائم خاص دارد. علائم سندرم نفروتیک شامل موارد زیر است:

نارسایی مزمن کلیه

نارسایی مزمن کلیه (CKD) به تدریج کاهش عملکرد کلیه‌ها را توصیف می‌کند که می‌تواند به تدریج منجر به اختلالات جدی در تصفیه خون و تعادل مایعات و الکترولیت‌ها شود. این وضعیت معمولاً به مدت طولانی توسعه می‌یابد و ممکن است به نارسایی کلیه نهایی (End-Stage Renal Disease - ESRD) منجر شود که نیاز به درمان‌های جایگزین مانند دیالیز یا پیوند کلیه دارد.

بیماری هوچکین

بیماری هوچکین (Hodgkin’s Disease) نوعی سرطان سیستم لنفاوی است که با حضور سلول‌های خاص به نام سلول‌های رید-استرنبرگ (Reed-Sternberg cells) شناسایی می‌شود. این بیماری عمدتاً از غدد لنفاوی آغاز می‌شود و ممکن است به سایر بخش‌های سیستم لنفاوی و اندام‌های داخلی گسترش یابد.

کمبود پروتئین

کمبود پروتئین به وضعیتی اطلاق می‌شود که در آن بدن به اندازه کافی پروتئین از مواد غذایی دریافت نمی‌کند. پروتئین‌ها برای رشد و ترمیم بافت‌ها، تولید هورمون‌ها و آنزیم‌ها، و عملکرد صحیح سیستم ایمنی ضروری هستند. کمبود پروتئین می‌تواند به مشکلات بهداشتی متعددی منجر شود.