نارسایی قلبی
توضیحات
بیماری های مرتبط
بریبری
بیماری بری بری نوعی اختلال است که در صورت کمبود وجود تیامین یا ویتامین B1 در بدن ممکن است بروز کند. کمبود شدید این ماده مغذی میتواند منجر به آسیبهای ماندگار در سیستم عصبی و قلب شود. کلمه بری بری از یک کلمه در زبان سینهالی گرفتهشده و به معنای ضعف شدید است زیرا میتواند علائمی شدید و حتی تهدیدکننده حیات ایجاد کند. تیامین در شکاندن مولکولهای قند مانند گلوکز بهمنظور تولید انرژی نقش مهمی دارد. علاوه بر این، در ساختار غشای سلولی نورونها نیز وجود دارد. کمبود این ویتامین موجب ابتلا به بریبری و پیدایش علائمی چون خستگی مفرط و اختلال در کارکرد قلب، دستگاه عصبی، ماهیچهها و دستگاه گوارش میشود. بخشی که بری بری را خطرناک میکند این است که تیامین در مدتزمان کمی در بدن بهطور کامل تخلیه میشود. تنها دو تا سه هفته طول میکشد که ذخایر تیامین در بدن بهطور کامل تخلیه شوند.
سندرم پیکویکن
سندروم پیک ویکن که از نظر بالینی به عنوان سندرم هیپوونتیلاسیون چاقی (OHS) شناخته می شود، وضعیتی است که بر خون تأثیر میگذارد. این سندرم زمانی اتفاق میافتد که خون اکسیژن کافی نداشته باشد و میزان دیاکسید کربن بیش از حد باشد. سندروم Pickwickian یا همان سندروم کاهش حجم هوای تنفسی بر اثر چاقی در واقع نوعی اختلال تنفسی است که در خواب رخ میدهد و باعث تغییرات طولانی مدت در سلامت بدن میشود.
نارسایی دریچه میترال
پیش از این عنوان کردیم که وظیفه دریچه قلب میترال این است که وقتی بطن چپ منقبض شد، کاملا بسته شود تا جریان خون وارد شده به بطن چپ از دهلیز چپ، بدون برگشت وارد آئورت شود. اما زمانیکه دریچه بهطور کامل بسته نشود، با نارسایی دریچه میترال قلب (Mitral Regurgitation) مواجه هستیم که در هربار انقباض بطن، مقداری از خون پس زده شده و وارد دهلیز چپ میشود. در این شرایط میزان خون ورودی به آئورت کاهش مییابد و بهتبع خون پمپاژشده به کل بدن هم کم میشود. نارسایی خفیف این دریچه چندان خطرناک و جدی نیست. اما نارسایی متوسط یا شدید دریچه باعث میشود بطن چپ بیشتر فعالیت کند. این اضافه فعالیت بر ماهیچههای قلب تأثیر سوء میگذارد و باعث ضعیفشدن عضله قلب میشود. یکی از اصلیترین علتهای ایجاد کنندهی تنگی در دریچهی میترال قلب، ابتلا به تب روماتیسمی است.
هموکروماتوز
بیشآهنی (به انگلیسی: Iron overload ) یا هموکروماتوز (Haemochromatosis) سرریز و زیادی آهن در خون یک اختلال ارثی در سوختوساز آهن است که در آن تجمع آهن در اندامها و بافتهای گوناگون دیده میشود. مشکل اصلی در زیادی جذب آهن از لوله گوارش است. محل اصلی تجمع آهن کبد، غده درونریز مانند غده فوق کلیوی، لوزالمعده و قلب است.
مسمومیت با آرسنیک (Arsenic Poisoning)
مسمومیت با آرسنیک (Arsenic Poisoning) زمانی رخ میدهد که مقدار زیادی آرسنیک، یک عنصر سمی، وارد بدن شود. آرسنیک میتواند از طریق آب آلوده، مواد غذایی، هوا، یا تماس با مواد شیمیایی حاوی آرسنیک وارد بدن شود. این مسمومیت میتواند به سرعت (حاد) یا به صورت تدریجی (مزمن) رخ دهد.