نویان

چشم درد

توضیحات

بیماری های مرتبط

تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو

تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو (به انگلیسی: Crimean Congo Hemorrhagic Fever(CCHF) ) یک بیماری حاد تب‌دار و خون‌ریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین شرح داده شد و نام تب خون‌ریزی دهنده برای آن اعلام شد.

توکسوپلاسموز

توکسوپلاسموز یا توکسوپلاسموزیس (به انگلیسی: Toxoplasmosis ) عبارت است از یک بیماری انگلی عفونی که توسط یک انگل یوکاریوت تک سلولی از هاگ‌داران به‌نام توکسوپلاسما گوندی ایجاد می‌شود. این بیماری در انسان‌ها، برخی پستانداران و حتی پرندگان ایجاد می‌شود. معمولاً فاقد علامت است.

دوربینی

دوربینی چشم یا هایپروپیا یکی از بیماری های چشم است که دید افراد را دچار مشکل می‌کند. افرادی که مشکل دوربینی دارند، اجسام دور را به وضوح دیده؛ اما اجسام نزدیک را تار می‌بینند. به عنوان مثال شخص در مطالعه کتاب با مشکل روبرو می‌شود. اگر دوربینی چشم شدید باشد، شخص تنها می‌تواند اجسام بسیار دور را ببیند و اجسام نزدیک‌تر را کاملا تار مشاهده می‌کند. اما اگر مشکل خفیف باشد، اجسام نزدیک‌تر با وضوح بهتری دیده می‌شوند. در این افراد چشم نمی‌تواند نور را به‌درستی شکست دهد و تصاویر در فاصله نزدیک تار می‌شوند. این عارضه هم کودکان و هم بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. گاهی دررابطه‌با کودکان دوربینی خفیف تا متوسط مشکلی در بینایی ایجاد نمی‌کند. زیرا ماهیچه و عدسی چشم بر این مشکل غلبه می‌کنند. به نقل از webmd در رابطه با انجام آزمایش‌های سلامت چشم: طبق گفته آکادمی چشم‌پزشکی آمریکا بزرگسالانی که مشکل بینایی ندارند، باید از سن ۴۰ سالگی هر ۲ یا ۴ سال یک‌بار معاینه چشم انجام دهند. اگر ۶۵ سال و بالاتر دارید، هر ۱ یا ۲ سال یک‌بار آزمایش دهید. اگر دیابت، فشارخون بالا یا سابقه خانوادگی بیماری چشم دارید، برای معاینه چشم تا ۴۰ سالگی منتظر نمانید. همچنین سلامت چشم نوزادان باید در سنین ۶ ماهگی تا ۱ سالگی بررسی شود. کودکان باید بین سنین ۳ تا ۳٫۵ سالگی، قبل از شروع مدرسه و هر ۱ یا ۲ سال یک‌بار پس از ۷ سالگی، آزمایش بینایی داشته باشند.

سندرم دویک

سندروم دویک (به انگلیسی: Neuromyelitis optica ) که به اختصار NMO نامیده می‌شود یک التهاب خودایمنی عصب بینایی و نخاع می‌باشد. در این بیماری التهاب و از بین رفتن میلین عصب بینایی و نخاع را به صورت راجعه داریم.

شب‌کوری

شب کوری (Nyctalopia) یک بیماری بینایی است که موجب می‌شود بینایی فرد مبتلا، در شب مختل شود؛ البته ضعف دید در شب تنها مشکل افراد مبتلا نیست، این افراد هنگام رفتن از محیطی روشن به محیطی تاریک نیاز به زمان بیشتری برای تطابق دید دارند و قدرت تباین و تقابل (کنتراست) دید آن‌ها نیز کمتر است.