کما
توضیحات
بیماری های مرتبط
آلکالوز
آلکالوز متابولیک، بیماری است که وقتی خون بیش از حد قلیایی می شود، رخ می دهد. قلیایی درست نقطه مقابل اسیدی است. وقتی که تعادل اسیدی-قلیایی خون، کمی به سمت قلیایی متمایل شود ،بدن ما عملکرد بهتری دارد. آلکالوز زمانی رخ می دهد که بدن یکی از این موارد را داشته باشد: کاهش بیش از حد یون های هیدروژن تولید کننده اسید افزایش بیش از حد یون های بی کربنات تولید کننده قلیایی بسیاری از افراد هیچ علائمی از آلکالوز متابولیک را تجربه نمی کنند، بنابراین شاید ندانند که به آن مبتلا هستند. آلکالوز متابولیک یکی از چهار نوع اصلی آلکالوز است.
آنسفالیت
آنسفالیت مغز (Encephalitis) یا التهاب بافت مغز یک عفونت نادر و جدی با علل احتمالی متعدد است. این بیماری ممکن است فقط علائم و نشانههای خفیف آنفولانزا مانند تب یا سردرد را ایجاد کند یا اصلا علائمی نداشته باشد. همچنین ممکن است علائم شدیدی از جمله گیجی، تشنج، مشکلات حرکتی، بینایی و شنوایی و حتی کما ایجاد کند. ویروسها علت بروز حدود ۷۰ درصد از موارد آنسفالیت مغزی هستند. در واقع التهاب در مغز بهدلیل تلاش بدن برای مبارزه با ویروس رخ میدهد. در موارد نادر، باکتریها، قارچها و کرمهای انگلی میتوانند باعث ابتلا به آن شوند. کودکان خردسال (سن یک سال و کمتر) و افراد مسن (۶۵ سال و بالاتر) حساسترین رنج سنی ابتلا به این بیماری هستند. در برخی موارد، آنسفالیت میتواند تهدیدکننده زندگی باشد. تشخیص و درمان بهموقع آن تحت نظر دکتر آنسفالیت بسیار مهم است، زیرا پیشبینی چگونگی تأثیر آنسفالیت بر هر فرد دشوار است.
اسیدوز
اسیدوز (به انگلیسی: Acidosis) به معنی کاهش سطح بی کربنات مایع خارج سلولی و قرار گرفتن pH خون در محدوده اسیدی (پایینتر از ۷/۳۵) میباشد. معمولاً فرایندهای متابولیک بدن و کاتابولیسم گلوکز منجر به تولید اسید میشود. pH خون و مایع خارج سلولی به وسیله ریه (تنفس) و کلیه تنظیم میشود. به صورت کلاسیک اگر مشکل از کلیه باشد ما اسیدوز متابولیک و اگر مشکل از ریه باشد ما اسیدوز تنفسی داریم. البته میتوان اسیدوز را به کاهش pH بافتها تعریف کرد و به کاهش pH خون اسیدمی نام نهاد. لازم است ذکر شود، هرموقع اسیدمیا به سطح سلولها و بافتها هم برسد اسیدوز است.
نارسایی برق آسای کبد
نارسایی برقآسای کبد (به انگلیسی: Fulminant hepatic failure ) یا نارسایی حاد کبد (Acute liver failure) به صورت شروع آنسفالوپاتی ظرف ۸ هفته از شروع بیماری حاد کبد در بیمار مبتلا به بیماری حاد کبد تعریف میشود.
هیدروسفالی
هیدروسفالی (به انگلیسی: Hydrocephalus ) یا آب آوردن مغز در پزشکی به وضعیتی گفته میشود که مایع مغزی-نخاعی تولید شده در شبکه کوروئید بیش از اندازه در بطنهای مغزی و دیگر حفرههای مغز انباشته گردد و منجر به افزایش حجم آنها شود.