تشخیص بیماری هوشمند نویان
آرتریت روماتوئید
آرتریت روماتوئید (به انگلیسی: rheumatoid arthritis) یا روماتیسم مفصلی شایعترین بیماری التهابی سیستمیک مفاصل بوده و جزء بیماریهای خود ایمنی مزمن محسوب میشود. شیوع جهانی آن حدود یک درصد گزارش شدهاست. زنان، سیگاریها و افراد دارای سابقه خانوادگی مثبت بیشتر به این بیماری مبتلا میشوند. ناتوانی در این بیماری شایع و قابل توجه است. به گونه ای که در یک مطالعه همگروهی در آمریکا ۳۵٪ افراد مبتلا به آرتریت روماتویید بعد از ۱۰ سال دچار ناتوانی در انجام کار شده بودند. معیارهای تشخیصی آن درگیری حداقل یک مفصل همراه با تورم و درد است. احتمال تشخیص آرتریت روماتویید با افزایش تعداد مفاصل کوچک درگیر افزایش مییابد.
علائم آرتریت روماتوئید:
سفتی صبحگاهی مفاصل
تورم مفاصل
درد مفاصل
احساس ضعف:
به معنای کاهش قدرت در یک یا چند عضله است. همچنین ضعف ممکن است عمومی باشد و در کل بدن احساس شود، یا ممکن است به طور انحصاری روی یک عضله یا گروه عضلانی تأثیر بگذارد. بسیاری از افراد از اصطلاحاتی مانند خستگی یا کمبود انرژی، به عنوان مترادف ضعف استفاده میکنند.
خستگی یا پایین بودن انرژی:
سطوح انرژی انسان به طور مستقیم با خلق و خو و استرس وی پیوند خورده است، از این رو، احساس خستگی مداوم می تواند به نوسانات خلقی و استرس بیشتر منجر شود.
ندولهای روماتوئید
دارو هایی که ممکن است در درمان شما موثر باشند:
متوتروکسات:
متوتروکسات دارویی است که برای درمان انواع خاصی از سرطان یا کنترل بیماری های خودایمنی مانند پسوریازیس شدید یا آرتریت روماتوئید که به سایر درمان ها پاسخ نداده است، استفاده می شود. به گروهی از داروها تعلق دارد که به عنوان ضد متابولیت شناخته می شوند.
عوارض جانبی متوتروکسات: در زیر به برخی از شایعترین عوارض جانبی متوتروکسات اشاره شده است: حالت تهوع استفراغ سرگیجه و خوابآلودگی سردرد تورم و درد لثه ها کاهش اشتها قرمزی چشم ها ریزش مو در صورت تشدید هر یک از این علائم سریعاً به پزشک مراجعه کنید. برخی از عوارض جانبی متوتروکسات میتواند بسیار جدی باشد. اگر هر کدام از این علائم را تجربه کردید سریعاً به پزشک مراجعه کنید: تاری دید یا از دست دادن ناگهانی بینایی زرد شدن پوست بدن یا چشم ها میتواند نشانه نارسایی کبدی باشد. سرفه پایدار به همراه درد قفسه سینه و مشکلات تنفسی میتوانند نشانه های التهاب ریه است. تورم دست ها و پاها میتواند نشانهای از اختلالات کلیوی باشد. تب و لرز، دردهای ماهیچه، گلودرد می تواند نشانه ای از عفونت باشد. خونریزی از لثه ها، ادرار خونی، استفراغ خونی که میتواند نشانهای از اختلالات خونی باشد. راش یا تاول شدید بر روی پوست، دهان، چشم و غیره مدفوع سیاه، استفراغ خونی میتواند نشانه خونریزی گوارشی باشد. بی حسی و ضعف یک طرفه یا دو طرفه بدن از دست دادن هوشیاری تشنج تغییرات و نامنظمی ضربان قلب واکنش آلرژیک بسیار جدی با این دارو نادر است با این حال در صورت مشاهده علائم آلرژیک از جمله: بثورات پوستی خارش تورم به خصوص در ناحیه صورت، زبان و گلو سرگیجه شدید مشکلات تنفسی فوراً به اورژانس مراجعه کنید. متوتروکسات میتواند باعث عوارض جانبی دیگری نیز شود. در صورت مشاهده هرگونه علائمی که در لیست بالا به آن اشاره نشده به پزشک خود مراجعه کنید.
توجه کنید که مصرف خودسرانه دارو ممکن است عواقب برگشت ناپذیری داشته باشد پس حتما قبل از مصرف هر گونه دارو با یک پزشک متخصص مشورت کنید.