نویان

آندومتریوز

توضیحات

آندومتریوز یک اختلال رحمی اغلب دردناک است که در طی آن بافتی مشابه بافت داخلی رحم شما (آندومتر)، شروع به رشد در خارج از رحم می‌کند. به‌همین‌دلیل، ممکن است تخمدان‌ها (آندومتریوز تخمدان)، لوله‌های فالوپ و بافت پوشاننده لگن را درگیر کند. پزشکان معتقدند که به ندرت بافتی شبیه به آندومتر در خارج از ناحیه‌ای که اندام‌های لگن در آن قرار دارند، پیدا می‌شود. جالب است بدانید که در طی آندومتریوز، بافت خارج شده نیز با هر چرخه قاعدگی ضخیم و دچار تجزیه می‌شود. به‌همین‌دلیل است که خانم‌های مبتلا به این بیماری، خونریزی‌های شدیدی را تجربه می‌کنند. ازآنجایی‌که این بافت خارج رحمی راهی برای خروج از بدن شما ندارد، به دام می‌افتد. وقتی تخمدان‌ها را درگیر می‌کند، ممکن است کیست‌هایی به نام کیست اندومتریوما یا کیست آندومتریوز ایجاد شوند. در ادامه در مورد علائم کیست اندومتریوز، درمان کیست آندومتریوز و درمان گیاهی کیست اندومتریوما صحبت خواهیم کرد. نفوذ آندومتر به بافت پوشاننده لگن می‌تواند باعث چسبیدن بافت‌ها و اندام‌های لگن به یکدیگر شود. این مسئله معمولا روی کاهش قدرت باروری خانم موثر است. امروزه تحقیقات زیادی روی موضوع آندومتریوز و بارداری صورت گرفته است.

انتظار چه چیز هایی رو باید داشته باشیم؟

درمان اندومتریوز معمولاً به ترکیبی از داروها، تغییرات در سبک زندگی، و در برخی موارد جراحی نیاز دارد. درمان دارویی ممکن است شامل استفاده از داروهای ضدالتهاب، هورمون‌درمانی، یا داروهای مسکن برای کاهش درد و کنترل علائم باشد. در موارد شدید، جراحی برای برداشتن بافت‌های اندومتریوزی و بهبود مشکلات باروری ممکن است نیاز باشد.

روند پیشرفت طبیعی بیماری

اندومتریوز می‌تواند به آرامی پیشرفت کند و علائم آن ممکن است با گذشت زمان بدتر شود. شدت بیماری می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و پیشرفت آن به شدت و موقعیت بافت‌های اندومتریوزی و پاسخ بدن بیمار بستگی دارد. در برخی موارد، وضعیت ممکن است بدون درمان به تدریج وخیم‌تر شود و به مشکلات جدی‌تری مانند کیست‌های اندومتریوزی و آسیب به اندام‌های داخلی منجر شود.

مشکلاتی که میتواند ایجاد کند

درد لگنی: بافت‌های اندومتریوزی می‌توانند باعث التهاب و درد در ناحیه لگن شوند که معمولاً با دوره‌های قاعدگی تشدید می‌شود. مشکلات باروری: اندومتریوز می‌تواند بر روی ساختار و عملکرد تخمدان‌ها و لوله‌های فالوپ تأثیر بگذارد و باعث مشکلات در باروری و افزایش احتمال سقط جنین شود. تجمع خون: بافت‌های اندومتریوزی ممکن است به صورت کیست‌هایی به نام آندومتریوم بر روی تخمدان‌ها شکل بگیرند و باعث ایجاد درد و ناراحتی شوند. مشکلات گوارشی: فشار و التهاب ناشی از اندومتریوز می‌تواند باعث مشکلات گوارشی مانند درد، یبوست، و تغییر در الگوی مدفوع شود. اختلالات ادراری: در مواردی که بافت‌های اندومتریوزی بر روی مثانه یا دیگر اعضای ادراری فشار می‌آورند، ممکن است مشکلاتی مانند درد هنگام ادرار یا نیاز مکرر به ادرار ایجاد شود.