تشخیص بیماری هوشمند نویان

اختلال عاطفی فصلی

افسردگی فصلی یکی از انواع اختلال افسردگی اساسی محسوب می‌شود. یک نفر ممکن است غمگین باشد اما دچار اختلال افسردگی نباشد. بلکه غمگینی ممکن است به دلیل اتفاق یا خبر بدی باشد و چند روزی فرد دچار خلق پایین و افسرده شود. اما وقتی از اختلال افسردگی اساسی صحبت می‌کنیم یعنی یک‌سری علائم و نشانه‌هایی وجود دارد که باید آن‌ها را دقیق‌تر بررسی و ارزیابی کرد تا متوجه شویم فرد دچار اختلال است یا غمگینی. یکی از الگوهای اختلال افسردگی همین اختلال خلقی فصلی است. در این الگو فرد در ماه‌هایی از سال که شدت نور خورشید کمتر و طول روز کوتاه‌تر است، یعنی پاییز و زمستان، دچار این نوع افسردگی می‌شود.

علائم اختلال عاطفی فصلی:

سریع و یا بدون دلیل گریه کردن

لذت نبردن از علایق همیشگی

افزایش یا کاهش میزان خواب

افزایش یا کاهش وزن

خستگی یا پایین بودن انرژی:

سطوح انرژی انسان به طور مستقیم با خلق و خو و استرس وی پیوند خورده است، از این رو، احساس خستگی مداوم می تواند به نوسانات خلقی و استرس بیشتر منجر شود.

احساس بی‌ارزشی یا گناه

مشکل در تمرکز

فکر کردن به مرگ یا خودکشی و اقدام به خودکشی

متخصصانی که میتوانند به شما کمک کنند:

روانپزشکی و روان‌شناسی

دارو هایی که ممکن است در درمان شما موثر باشند:

ویتامین D:

ویتامین دِ (به انگلیسی: Vitamin D ) گروهی از ویتامین‌های محلول در چربی هستند، که باعث افزایش میزان جذب کلسیم، فسفات و منیزیم در روده می‌شوند و از این طریق، بر رشد و استحکام استخوان‌ها کمک می‌کنند. این ویتامین‌ها علاوه بر این دارای چندین عملکرد حیاتی دیگر نیز در بدن انسان هستند.

ویتامین B12:

ویتامین b۱۲ (کوبالامین) نقش اساسی در تشکیل گلبول‌های قرمز، متابولیسم سلولی، عملکرد عصبی و تولید DNA دارد. منابع غذایی ویتامین ب۱۲ شامل مرغ، گوشت، ماهی و محصولات لبنی است. ویتامین B۱۲ نیز به برخی غذاها مانند غلات صبحانه غنی شده اضافه می‌شود و به عنوان مکمل خوراکی نیز موجود است.

نوشیدنی‌های حاوی کربوهیدرات:

نوشیدنی‎های کربوهیدرات نسبت به آب خالص، در تامین انرژی مورد نیاز بدن، نقش موثرتری دارند. معمولا ورزشکاران تمایل دارند نوشیدنی‎های کربوهیدارت‎دار بخورند، به علت آن‎که سریع‎تر جذب بدن می‏‌شوند. نوشیدنی‎های کربوهیدرات‌دار، حاوی گلوکز، فروکتوز و ساکاروز هستند و گلوکز از دست رفته را تامین و به بهبود عملکرد ورزشی کمک بسیاری می‏‌کند. همچنین خوردن نوشیدنی کربوهیدرات‎دار، با داشتن مقدار کمی پروتئین، درصدی از آب را در بدن ذخیره می‏‌کند. در واقع ورزشکارانی که نوشیدنی‎های حاوی کربوهیدرات مصرف می‎کنند، نسبت به ورزشکارانی‎که آب خالص می‎خورند، 25 درصد آب بیشتری در بدن آن‎ها ذخیره وجود دارد. انواع نوشیدنی‌های کربوهیدرات‌دار عبارتند از: آب پرتقال شیر شکلات ماء‌الشعیر نوشیدنی‌های ورزشی ایزوتونیک و هیپرتونیک نوشیدنی‌های انرژی‌زا و ورزشی معمولاً دارای کربوهیدرات زیادی هستند که به ازای هر ۱۰۰ میلی لیتر ۴ تا ۸ گرم کربوهیدرات را دارا هستند اما مصرف بیش از حد این نوع نوشیدنی‌ها باعث پوسیدگی دندان‌های شما می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود که فقط در هنگام مسابقه یا تمرینات شدید و بلندمدت استفاده شود.

جینکوبیلوبا:

مکانیسم‌های اثر گوناگونی فعالیت فارماکولوژیکی عصاره گینکوبیلوبا مانند تحریک آزاد شدن NO/EDRF و PGI2 و فعالیت ضد اکسیدان اثر آنتاگونیستی PAF و افزایش آزاد شدن واسطه‌های شیمیائی و وقفه جذب آمین‌های بیوژنیک را به مرحله ظهور می‌رساند. به نظر می‌رسد که فلاونوئیدها مسئول فعالیت ضد اکسیدانی گیاه هستند که یکی از مکانیسمهای عمده فعالیت‌های فارماکولوژیکی عصاره را تشکیل می‌دهد. از خاصیت‌های بی نظیر این گیاه می‌توان به عملکرد آن روی مغز وسلول‌های عصبی اشاره کرد که این گیاه تأثیر فوق‌العاده ای رو عملکرد مغز ادراک فعالیت‌های شناختی و حافظه دارد همچنین این گیاه اثر بهبود دهنده ای بر روی بیماران مبتلا به زوال عقل دارد و می‌تواند عملکرد ذهنی این بیماران را تا حد مطلوبی بهبود بخشد.

5-هیدروکسی تریپتوفان:

سطح پایین سروتونین به طیف وسیعی از مشکلات سلامت روحی و جسمی مانند افسردگی، بی ‌خوابی و چاقی دامن می زند. بنابراین به نظر می‌ رسد افزایش سطح این انتقال دهنده عصبی میتواند یکی از راه‌ های مدیریت این مشکلات باشد. یکی از راه های موثر برای افزایش تولید سروتونین، مصرف مکمل 5HTP است. سروتونین باعث ایجاد احساس آرامش، امنیت، اعتماد به نفس و تمرکز می شود. علاوه بر افزایش سروتونین، از مزایای دیگر مکمل 5HTP می توان به کاهش پرخوری و افزایش وزن، رفع مشکلات خواب، اضطراب و کنترل درد مزمن اشاره کرد.

عوارض جانبی 5-هیدروکسی تریپتوفان: به نظر می رسد مصرف دوز 400 میلی گرم در روز تا یک سال برای اکثر بزرگسالان بی خطر است. برخی از عوارض جانبی احتمالی 5HTP شامل سوء هاضمه و مشکلات معده، سوزش سردل، حالت تهوع، استفراغ، خستگی و خواب آلودگی، اختلال عملکرد جنسی و اسپاسم عضلانی است. همچنین افرادی که از داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب استفاده می کنند نباید بدون تجویز پزشک از مکمل های 5HTP استفاده کنند. داروهای ضدافسردگی و 5HTP سروتونین را افزایش می دهند، بنابراین استفاده همزمان آنها می تواند باعث افزایش بیش از حد سروتونین شود که ممکن است عوارض جانبی مانند عملکردهای غیرطبیعی ذهنی و اختلالات رفتاری ایجاد کند. در صورت مصرف فلوکستین (پروزاک)، پاروکستین (پاکسیل)، سرترالین (Zoloft)، آمی تریپتیلین (Elavil)، کلومیپرامین (آنافرانیل)، ایمی پرامین (توفرانیل)، دکسترومتورفان (Robitussin) و مپریدین (Demerol) از مصرف این مکمل خودداری کنید.

اسیدهای چرب امگا ۳:

سه نوع از اسیدهای چرب امگا ۳ که برای بدن انسان ضروری هستند، عبارت‌اند از آلفا لینولنیک اسید (ALA)، ایکوزاپنتانوییک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA). آلفا لینولنیک اسید در منابع گیاهی مانند گردو، دانه‌های چیا، برخی از انواع لوبیا، سبزیجات و در روغن سویا، روغن کانولا، بذر کتان/ بزرک و روغن زیتون یافت می‌شود.

توجه کنید که مصرف خودسرانه دارو ممکن است عواقب برگشت ناپذیری داشته باشد پس حتما قبل از مصرف هر گونه دارو با یک پزشک متخصص مشورت کنید.