تشخیص بیماری هوشمند نویان

اختلال وسواسی - جبری

اختلال شخصیت وسواسی جبری (Obsessive-Compulsive Personality Disorder OCPD) نوعی اختلال شخصیتی است که با افراط در کمال‌گرایی، نظم و پاکیزگی مشخص می‌شود. افراد مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی اجباری احساس نیاز شدیدی به اعمال استانداردهای خود در محیط بیرونی می‌کنند.

علائم اختلال وسواسی - جبری:

کمال‌گرایی

رفتار جدی، رسمی و خشک و سخت

بسیار صرفه جو در هزینه‌ها و پول

نیاز شدید به وقت شناسی

توجه شدید به جزئیات

احتکار وسایل فرسوده و بی فایده

پایبندی به لیست برنامه ریزی‌ها

پایبندی سفت و سخت به قوانین و مقررات

نیاز شدید به دستور دادن

احساس خود درست پنداری در مورد چگونگی انجام امور

متخصصانی که میتوانند به شما کمک کنند:

روانپزشکی و روان‌شناسی

دارو هایی که ممکن است در درمان شما موثر باشند:

فلوکستین:

فلوکستین یکی از معروف‌ترین قرص‌های ضدافسردگی در ایران و جهان است. تا حدی که اگر این قرص را برای دوره‌ای مصرف هم نکرده باشید، حتما اسم آن را شنیده‌اید. قرص فلوکستین که با نام تجاری پروزاک هم رایج است، برای درمان افسردگی، اضطراب و وسواس بسیار کاربرد دارد.

عوارض جانبی فلوکستین: عوارض جانبی شایع حالت تهوع خواب‌آلودگی سرگیجه اضطراب مشکل در خواب از دست دادن اشتها خستگی عرق کردن بیش از حد خمیازه کشیدن مکرر در صورتی‌که هر کدام از این اثرات به صورت مداوم ادامه داشتند یا وخیم‌تر شدند به سرعت به پزشک‌تان اطلاع دهید. فلوکستین و خمیازه یکی از عوارض جانبی فلوکستین این است که فرد به‌طور مکرر خمیازه می‌کشد. کسانی که فلوکستین مصرف می‌کنند، معمولا به این عارضه دچار می‌شوند. درصورتی‌که خمیازه کشیدن شدید شود، باید با پزشک درباره‌ی آن مشورت کنید. خمیازه یک دم عمیق است که برای برطرف کردن کمبود اکسیژن در شش‌ها انجام می‌شود. عوارض جانبی جدی درصورتی‌که با این عوارض نادر اما خطرناک مواجه شدید به پزشک خود اطلاع دهید: تغییرات روحی و روانی غیرعادی یا شدید (مانند پریشانی، احساس هیجان یا انرژی شدید، افکار خودکشی) کبود شدگی و خونریزی آسان ضعف ماهیچه‌ها و عضلات لرزش تغییر در توانایی جنسی کاهش میل جنسی کاهش وزن غیر معمول. عوارض جانبی بسیار جدی‌ در‌صورتی‌که عوارض جانبی بسیار جدی‌ مانند موارد زیر را مشاهده کردید، به سرعت به پزشک مراجعه کنید: مشاهده‌ی خون در مدفوع مدفوع تیره استفراغی که مانند تفاله‌ی قهوه به نظر می‌رسد ضربان قلب سریع و نامنظم کمردرد تشنج مشکلات کلیه مثل تغییر در میزان ادرار درد و تورم و قرمزی چشم گشاد شدن مردمک چشم تغییرات بینایی مانند دیدن رنگین‌کمان در اطراف نور در شب تاری دید.

سرترالین:

سرترالین یک داروی ضد افسردگی موثر است که توسط روانشناسان یا متخصصان روانپزشکی برای افزایش روحیه فرد، کیفیت خواب، اشتها و سطح انرژی تجویز می‌شود و می‌تواند به بهبود علاقه فرد به زندگی روزمره کمک کند. گاهی هم به عنوان قرص خواب تجویز می‌شود. قرص آسنترا همچنین در زمینه کاهش ترس، اضطراب و افکار ناخواسته هم کاربرد دارد. این دارو وسواس و اجبار برای انجام کارهای تکراری را (مانند وسواس در شست و شوی دست، وسواس شمارش و بررسی کردن) که در زندگی روزمره اختلال ایجاد می‌کند، کاهش می‌دهد. سرترالین برای درمان افسردگی، حمله‌ هراس، وسواس، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی و سندرم پیش از قاعدگی (PMS) استفاده می‌شود.

عوارض جانبی سرترالین: عوارض جانبی رایج گیجی خواب آلودگی خشکی دهان افزایش تعرق از دست دادن اشتها درد معده اسهال مشکلات خواب عوارض جانبی نادر مدفوع تیره یا خونی استفراغ به شکل قهوه درد چشم، ورم یا قرمزی چشم گشادی مردمک علائم افسردگی و ناراحتی اعصاب (در برخی از افراد ممکن است اتفاق بیفتد) تغییرات بینایی (مانند دیدن رنگین کمان دور منابع نوری موقع شب) اگر هر یک از این عوارض ادامه یافت یا بدتر شد به سرعت با پزشک خود تماس حاصل کنید. ۱. عوارض سرترالین بر زنان و مردان به ندرت در مردانی که از این دارو استفاده می‌کنند، نعوظ دردناک و طولانی مدت در حدود ۴ ساعت یا بیشتر دیده‌ شده است. اگر این نعوظ طولانی مدت و دردناک رخ داد، مصرف دارو را قطع کنید و با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید زیرا ممکن است مشکلاتی دائمی به وجود بیاورد. برای اطلاعات بیشتر با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت نمایید. سایر عوارض سرترالین در مردان و زنان عبارت‌اند از: خونریزی یا کبودی غیر طبیعی کاهش توان یا میل جنسی (تاخیر در انزال) گرفتگی عضلانی لرزش دست و بدن اختلال شخصیت وسواسی جبری کاهش ناگهانی وزن ۲. قرص سرترالین و زود انزالی یکی از دلایل انزال زودرس یا زودانزالی، افسردگی است. در صورتیکه افسردگی برطرف شود،‌ زودانزالی هم بهبود می‌یابد. سرترالین می‌تواند کمک کند که نعوظ برای مدت طولانی‌تری پایدار باشد. البته این دارو به طور رسمی برای درمان زودانزالی استفاده نمی‌شود بلکه در مواردی مشاهده شده‌ است که به طولانی‌تر شدن نعوظ کمک‌ می‌کند. دوز مصرفی سرترالین ۵۰ برای زودانزالی معمولا ۵۰ میلی‌گرم در هر ۱۲ ساعت است. البته دوز مصرفی سرترالین از ۲۵ میلی‌گرم شروع می‌شود و به ۲۰۰ میلی گرم در روز می‌رسد. پزشک می‌تواند دوز مورد نظر را تعیین کند. ۳. عوارض مصرف طولانی مدت سرترالین برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی جنسی مانند مشکلات نعوظ یا کاهش میل جنسی داشته باشند. در برخی موارد حتی پس از قطع دارو نیز ادامه داشته است. اگر نگران این موارد هستید، حتما با پزشک خود صحبت کنید.

سیتالوپرام:

سیتالوپرام برای درمان افسردگی استفاده می‌شود. این دارو ممکن است سطوح انرژی و احساسات شما بهبود ببخشد. سیتالوپرام به عنوان مهارکننده بازجذب هورمون سرتونین (SSRI) شناخته‌می‌شود. سیتالوپرام یا اسیتالوپرام (اس سیتالوپرام) یکی دیگر از انواع داروهای ضدافسردگی از خانواده سیتالوپرام است. escitalopram که به آن Lexapro هم می‌گویند (در برابر citalopram که به آن Celexa می‌گویند) شبیه به هم هستند و در ترکیبات خود اندکی تفاوت دارند. تحقیقات نشان‌داده‌است که اسیتالوپرام بهتر از سیتالوپرام کار می‌کند و بر روی علائم افسردگی اثر دارد. این دارو به شکل قرص در بازار موجود است. البته که محلول و شربت این دارو هم وجود دارد.

عوارض جانبی سیتالوپرام: لرزش کاهش میل جنسی کاهش توانایی جنسی کبودی خونریزی مواجه شدید، به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین اگر عوارض جدی مانند: غش‌کردن تپش قلب مدفوع تیره استفراغ قهوه‌ای رنگ تشنج درد تورم و قرمزی چشم گشادی مردمک چشم اختلال دید مانند دیدن رنگین کمان در شب را تجربه‌کردید، سریعا با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید. این دارو سطح سروتونین را در بدن افزایش می‌دهد و به‌ندرت بیماری بسیار جدی، به نام سندروم/ مسمومیت سروتونین، دیده شده‌است. همچنین این خطر با استفاده از دیگر داروها که باعث افزایش سطح سروتونین می‌شوند، افزایش می‌یابد. لذا تمام داروهایی که مصرف می‌کنید را به اطلاع پزشک‌تان برسانید. اگر عوارضی مانند: تپش قلب توهم ناهماهنگی در حرکات سرگیجه شدید تهوع استفراغ و اسهال شدید لرزش ماهیچه‌ای تب بی‌دلیل آشفتگی و بی‌حوصلگی بی‌دلیل را تجربه کردید، سریعا با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید. به‌ندرت در برخی از مردان، مشکل نعوظ دردناک یا طولانی که ۴ ساعت طول بکشد، دیده شده‌است. اگر دچار این عارضه شدید، مصرف دارو را قطع کنید و سریعا به پزشک مراجعه کنید. چون ممکن است مشکلات جدی دائمی ایجاد شود. لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی، در مورد داروی سیتالوپرام نادر است. با‌این‌وجود اگر واکنش آلرژیک جدی، مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه‌کردید، سریعا از فوریت‌های پزشکی کمک‌بگیرید.

پاروکستین:

داروی پاروکستین داروی ضد افسردگی است که برای درمان افسردگی، حمله پانیک (هراس) یا وحشت‌زدگی، اختلال وسواس اجباری یا OCD، اختلالات اضطرابی و اختلال استرس پس از سانحه استفاده می‌شود. این دارو می‌تواند خلق و خو، خواب، اشتها و میزان انرژی شما را بهبود بخشد و به بهبود علاقه‌ی شما به زندگی روزمره کمک کند. داروی پاروکستین ترس، اضطراب، افکار ناخواسته و تعداد حملات پانیک را کاهش دهد. هم‌چنین داروی پاروکستین می‌تواند انجام کارهای مکرر و وسواس گونه مانند شست‌وشوی دست‌ها، شمارش و بررسی کردن را، که باعث ایجاد اختلال در زندگی روزمره می‌شود، کاهش دهد. داروی پاروکستین برای درمان افسردگی، اختلال هراس، اختلال وسواس، اختلالات اضطرابی و اختلال استرس پس از سانحه استفاده می‌شود.

عوارض جانبی پاروکستین: عوارض جانبی مصرف داروی پاروکستین در صورتی که پزشک داروی پاروکستین را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بوده است. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی پاروکستین را مصرف کرده‌اند عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده‌اند. عوارض جانبی رایج: تهوع خواب‌آلودگی سرگیجه مشکل در خواب از دست دادن اشتها ضعف خشک شدن دهان عرق کردن بیش از حد تاری دید و خمیازه کشیدن مداوم. عوارض جانبی جدی: در صورتی که عوارض جانبی خطرناکی مانند موارد زیر را تجربه کردید به سرعت به پزشک مراجعه کنید: لرزش بی‌قراری ناتوانی در حفظ تعادل بدن کاهش میل جنسی یا تغییر در توانایی جنسی کرخت شدن و بی‌حسی اعضای بدن مور مور شدن کبودی و خون‌ریزی آسان تپش قلب سریع و نامنظم ضعف عضلانی اسپاسم عضلانی و تشنج. عوارض جانبی بسیار جدی: در صورت ابتلا به عوارض جانبی بسیار جدی مانند موارد زیر به سرعت از مرکز فوریت‌های پزشکی کمک بگیرید: تیره شدن رنگ مدفوع استفراغی که مانند تفاله‌ی قهوه به نظر می‌رسد درد تورم و قرمز شدن چشم گشاد شدن مردمک چشم و تغییرات بینایی مانند دیدن رنگین‌کمان در اطراف چراغ در شب. واکنش آلرژیک جدی: لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی پاروکستین نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی ای مثل موارد زیر را تجربه کردید به سرعت از مرکز فوریت‌های پزشکی کمک بگیرید. با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست ممکن است با عارضه ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید.

توجه کنید که مصرف خودسرانه دارو ممکن است عواقب برگشت ناپذیری داشته باشد پس حتما قبل از مصرف هر گونه دارو با یک پزشک متخصص مشورت کنید.