نویان

آکنه

توضیحات

بیماری های مرتبط

آمنوره

عدم وجود جریان قاعدگی، آمنوره را می توان به عنوان اولیه یا ثانویه طبقه بندی کرد. با آمنوره اولیه، قاعدگی قبل از 16 سالگی شروع نمی شود. در آمنوره ثانویه، در سن مناسب شروع می شود، اما بعداً در غیاب علل فیزیولوژیکی طبیعی مانند بارداری، شیردهی یا یائسگی، برای 3 ماه یا بیشتر متوقف می شود. آمنوره پاتولوژیک ناشی از عدم تخمک گذاری یا انسداد فیزیکی برای خروج قاعدگی، مانند پرده بکارت بدون سوراخ، تنگی دهانه رحم، یا چسبندگی داخل رحمی است. عدم تخمک گذاری ممکن است ناشی از عدم تعادل هورمونی، بیماری ناتوان کننده، استرس یا اختلالات عاطفی، ورزش شدید، سوءتغذیه، چاقی، یا ناهنجاری های آناتومیک، مانند عدم وجود مادرزادی رحم تخمدان باشد. آمنوره همچنین ممکن است ناشی از درمان های دارویی یا هورمونی باشد.

سندرم پیش از قاعدگی

منظور از سندرم پیش از قاعدگی مجموعه علائمی است که بسیاری از خانم‌ها حدود یک یا دو هفته قبل از پریود خود تجربه می‌کنند. بیش از ۹۰ درصد از خانم‌ها اینگونه گزارش می‌کنند که علائمی مانند سردرد، نفخ و بدخلقی را تجربه می‌کنند. این علائم بیشتر در میانگین سنی ۳۰ سال مشاهده می‌شود.

سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک وضعیتی است که در آن تخمدان‌ها مقدار غیرطبیعی آندروژن‌ها، هورمون‌های جنسی مردانه را تولید می‌کنند. هورمون آندروژن در مردان بیشتر از زنان است. زمانی که تخمدان‌ها بیش‌ازحدود نرمال آندروژن آزاد می‌کنند، کیست‌های کوچک متعددی در تخمدان‌ها به وجود می‌آید. این کیست‌ها پر از مایع هستند.

سندرم کوشینگ

سندرم کوشینگ (Cushing's syndrome) در اثر افزایش فعالیت قشر غده آدرنال ایجاد می‌شود که می تواند با کاهش دفع کلیوی سدیم موجب هایپرناترمی شود و این نشانگان را هایپرکورتیزولیسم (افزایش کورتیزول) نیز می‌نامند. این بیماری می‌تواند در اثر مصرف بیش از حد کورتیکواستروئیدها، ترشح بالای ACTH یا هایپرپلازی کورتکس آدرنال باشد.

تومور فوق‌کلیوی

تومور فوق‌کلیوی به تومورهایی اطلاق می‌شود که در غدد فوق‌کلیوی که بالای کلیه‌ها قرار دارند، رشد می‌کنند. این تومورها می‌توانند خوش‌خیم یا بدخیم باشند و ممکن است هورمون‌های مختلفی تولید کنند که بر بدن تأثیر بگذارد.