افزایش یا کاهش ادرار
توضیحات
بیماری های مرتبط
اختلالات آب و الکترولیت
الکترولیت های ضروری برای کار بدن عبارته از سدیم، پتاسیم، کلسیم، بی کربنات و فسفات. تمام قسمت های بدن در مایعی که حاوی نسبت های دقیقی از آب و نمک های طبیعیه شناور هستن. مایعات بدن همیشه توی یه حالت ثبات درونی قرار دارن، به نحوی که خصوصیات فیزیکی و شیمیایی اونها از تعادل خاصی برخورداره. اختلال آب و الکترولیت به معنی افزایش یا کاهش اسیدها و الکترولیت های مایع بین قسمت بافتی و خون هستن. عدم تعادل الکترولیت یه نگرانی عمده برای بیماران مبتلا به آسیب های کلیه است. کاهش عملکرد کلیه همراه با عدم تعادل آب و الکترولیت تعریف می شه. علاوه بر کلیه عملکرد سایر دستگاه ها هم توی تنظیم آب و الکترولیت بدن موثر و تاثیرگذاره!
ورم کلیه
هیدرونفروز به تجمع غیرطبیعی مایع در کلیهها گفته میشود که به دلیل انسداد جریان ادرار رخ میدهد. این حالت میتواند باعث تورم کلیهها شود و در صورت عدم درمان منجر به آسیب دائمی به کلیهها گردد. هیدرونفروز ممکن است یکطرفه (در یک کلیه) یا دوطرفه (در هر دو کلیه) باشد.
کتواسیدوز دیابتی
کتوآسیidosis دیابتی (DKA) یک وضعیت اورژانسی است که در دیابت نوع 1 و در برخی موارد دیابت نوع 2 رخ میدهد و به دلیل عدم کنترل قند خون و کمبود انسولین ایجاد میشود. این وضعیت به دلیل تجمع کتونها در خون و کاهش pH خون به حالت اسیدی اتفاق میافتد. DKA میتواند به سرعت پیشرفت کند و نیاز به درمان فوری دارد.