بی اشتهایی
توضیحات
بیماری های مرتبط
آمفیزم
آمفیزم ریه بیماری تنفسی ریوی است که بیشتر در افراد سیگاری و آنهایی مشاهده میشود که در محیطهای دارای محرک تنفسی کار میکنند. آمفیزم ریوی بهتدریج کیسههای هوای داخل ریه را تخریب کرده و باعث ضعیف شدن این کیسهها میشود. درنتیجه، ریه نمیتواند اکسیژن کافی به خون برساند و تنفس سختتر میشود. این بیماری تنفسی نوع شایعی از بیماری انسداد مزمن ریوی است که غیرقابل برگشت است، یعنی درمان قطعی وجود ندارد و متخصص ریه صرفا با روشهای درمانی میتواند علائم را کاهش داده و بیماری را کنترل کند.
فیبروز ریه
فیبروز ریه عارضهای است که هم بافت اطراف و هم آلوئولهای موجود در ریه را دچار زخم میکند. همچنین این عارضه سبب افزایش ضخامت بافتی در این نواحی میشود. زمانی که این اتفاق میافتد بیمار بهسختی میتواند تنفس کند و اکسیژن کمتری وارد جریان خون میشود. دلایل زیادی وجود دارند که زمینهساز بروز این وضعیت میشوند.
بیماری کرون
بیماری کرون (به انگلیسی: Crohn's disease ) یکی از بیماریهای التهابی روده و غیرقابل درمان است که با التهاب دیواره روده مشخص میشود. سه سایت عمده از روده که دچار کرون میگردد. بیماری کرون یک بیماری مزمن بوده که قسمتهای گوناگون دستگاه گوارش از دهان گرفته تا مقعد را میتواند تحت تأثیر قرار دهد. با بیماری کرون، حساس، توده های شکمی سوسیس شکل معمولاً در ربع تحتانی راست و گاهی اوقات در ربع تحتانی چپ قابل لمس هستند. حملات کولیکی، درد ربع تحتانی سمت راست و اسهال شایع هستند. علائم و نشانه های مرتبط شامل تب، بی اشتهایی، کاهش وزن، صداهای روده بیش فعال، حالت تهوع، حساسیت به لمس شکمی همراه با محافظ و فیستول پری رکتوم، پوستی یا واژینال است
کولهسیستیت
کولهسیستیت (به انگلیسی: Cholecystitis) یعنی التهاب کیسه صفرا، این بیماری اغلب ناشی از سنگ کیسه صفرا (کله لیتیاز) میباشد. علائم بیماری به صورت کولیک صفراوی (درد به مدت ساعتها در ربع فوقانی راست شکم که به پشت و شانه راست انتشار دارد) گاه همراه با تهوع و استفراغ است. گاهی درد به دنبال مصرف غذای چرب میباشد. ممکن است فردی سالها سنگ کیسه صفرا داشته باشد ولی وارد مرحله حاد نشود. تنها ۲۵ درصد افراد دارای سنگ کیسه صفرا علائم کله سیستیت را تجربه می کنند. در کله سیستیت حاد ما درد شکمی شدید، تب و لرز، زردی، استفراغ و… داریم؛ که اغلب به علت انسداد مجرای کیستیک یا گردن کیسه صفرا توسط سنگ است ولی گاهی نیز سایر علل مانند تومورها موجب انسداد مجرا میشوند. البته کوله سیستیت بدون سنگ (Acalculous Cholecystitis) به صورت حاد در بیماران شدیداً بدحال و به صورت مزمن (CAC) نیز داریم. سنگ کیسه صفرا در این افراد بیشتر دیده میشود: خانمهای بالای ۴۰ سال، چاقی، بارداری، کاهش وزن سریع، رژیم غذایی پرچرب و کم فیبر، کمخونی داسی شکل، سابقه خانوادگی بیماری کیسه صفرا سونوگرافی استاندارد طلایی جهت تایید تشخیص است. کلانژیوگرافی آندوسکوپیک پس رونده (ERCP) گاه در تشخیص و درمان سنگ های مجرای صفراوی مفید است.
سرطان شکم