تیره بودن ادرار
توضیحات
بیماری های مرتبط
آلکاپتونوری
آلکاپتونوری (Alkaptonuria) یا بیماری ادرار سیاه یک اختلال ارثی بسیار نادر است که از تجزیه کامل دو واحد پروتئینی (اسیدهای آمینه) به نام های تیروزین (tyrosine) و فنیل آلانین (phenylalanine) توسط بدن جلوگیری می کند و منجر به تجمع یک ماده شیمیایی به نام اسید هموژنتیسیک (homogentisic acid) در بدن می شود. تجمع این ماده شیمیایی می تواند ادرار و قسمت هایی از بدن را به رنگ تیره تبدیل کند و در طول زمان منجر به بروز طیف وسیعی از مشکلات سلامتی و عوارض جانبی شود. Ochronosis یا تجمع رنگدانه های تیره در بافت های همبند مانند غضروف و پوست نیز مشخصه این اختلال است و این رنگدانه آبی مایل به سیاه معمولاً بعد از 30 سالگی ظاهر می شود. افراد مبتلا به آلکاپتونوریا معمولاً در اوایل بزرگسالی به آرتریت به ویژه در ستون فقرات و مفاصل بزرگ مبتلا می شوند. از دیگر ویژگی های این بیماری می توان به مشکلات قلبی، سنگ کلیه و سنگ پروستات اشاره کرد
سندرم ژیلبرت
سندروم ژیلبرت نوعی اختلال ارثی است که روی آنزیمهای کبد تاثیر میگذارد. این بیماری باعث افزایش بیلیروبین در خون میشود. ژن معیوب مربوط به این سندروم باید از هر دو والدین به فرزند برسد تا بیماری ایجاد شود. زردی پوست و سفیدی چشم از علائم اصلی سندروم گیلبرت است.
هپاتیت
هپاتیت (به انگلیسی: Hepatitis ) به معنی التهاب در پارانشیم کبد است و به دلایل مختلفی میتواند ایجاد شود که بعضی از آنها قابل سرایت هستند و برخی مسری نیستند. از عواملی که ایجاد هپاتیت میکنند میتوان به افراط در مصرف الکل، اثر برخی داروها، آلودگی به باکتری و همچنین ویروس اشاره نمود.