زردی پوست و چشم
توضیحات
بیماری های مرتبط
تالاسمی
تالاسمی (Thalassemia) یکی از انواع کم خونی است که در زمره بیماریهای ارثی قرار دارد که در آن مقدار هموگلوبین خون به کمتر از سطح طبیعی کاهش مییابد. هموگلوبین یکی از پروتئینهای بسیار کلیدی در حمل اکسیژن است و هرگونه نقص و اختلال در عملکرد آن بهصورت علائم کم خونی خود را نشان میدهد.
کبدچرب
کبد چرب یا جگر چرب (به انگلیسی: Fatty liver) در پزشکی حالتی برگشتپذیر از تجمع واکوئولهای چربی در سلولهای کبدی است که با التهاب کبد مشخص میشود که بین اکثر مردم به عنوان تنبلی کبد معروف است. این حالت ممکن است در افرادی که الکل مصرف میکنند ایجاد شود، ولی در ایران این بیماری علل دیگر دارد و «کبد چرب غیرالکلی» نامیده میشود. فرم غیرالکلی این بیماری در تعدادی از اختلالات بالینی مانند دیابت، چاقی و سوء تغذیه رخ میدهد. وجود چربی در کبد طبیعی است، اما اگر این میزان از چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شدهاست. این بیماری نشانهٔ خاصی ندارد اما بعد از رعایت نکردن و پیشروی این بیماری در کبد باعث سوءهاضمه شود. رسوب چربی در کبد را کبد چرب مینامند. مصرف الکل میتواند باعث این بیماری شود. البته افراد غیر الکلی هم به دلایل مختلف از جمله چاقی، مصرف غذاهای آماده و غذاهای چرب، عدم فعالیت فیزیکی و مصرف مواد نامناسب غذایی ممکن است به این بیماری دچار شوند؛ بنابراین با توجه به موارد بالا این بیماری در حال افزایش است. این عارضه گاهی به علت مصرف برخی داروها میباشد که باعث رسوب چربی در کبد میشود.
کلانژیوما
کلانژیوکارسینوما ، به سرطانی اطلاق می شود که در لوله های بلند و باریک مجرای صفراوی تشکیل می شود. مجرای صفراوی باعث ورود مایع صفرا به رودهی کوچک می شود. مجرای صفرا به کبد، کیسه صفرا و روده کوچک متصل است. کلانژیوکارسینوما که به عنوان سرطان مجرای صفراوی نیز شناخته می شود، نوعی سرطان نادر است که عمدتا در افراد بالای ۵۰ سال رخ می دهد، هر چند که می تواند در هر سنی اتفاق بیفتد. پزشکان سرطان کلانژیوکارسینوما یا سرطان مجرای صفراوی را بر اساس اینکه در کجای مجرای صفرا رخ دهد، به انواع مختلف تقسیم می کنند: کلانژیوکارسینومای داخل کبدی. در قسمت هایی از مجرای صفراوی داخل کبد رخ می دهد و گاهی اوقات به عنوان نوعی سرطان کبدی شناخته میشود. کلانژیوکارسینومای هيلار. در مجرای صفراوی خارج از کبد رخ می دهد این نوع، کلانژیوکارسینومای پری هیلار نیز نامیده می شود کلانژیوکارسینومای دیستال. در بخشی از مجرای صفراوی نزدیک روده کوچک رخ می دهد. درمان کلانژیوکارسینوما بسیار دشوار است.
نارسایی برق آسای کبد
نارسایی برقآسای کبد (به انگلیسی: Fulminant hepatic failure ) یا نارسایی حاد کبد (Acute liver failure) به صورت شروع آنسفالوپاتی ظرف ۸ هفته از شروع بیماری حاد کبد در بیمار مبتلا به بیماری حاد کبد تعریف میشود.
واریس مری
واریس مری به تورم یا قطور شدن غیرطبیعی رگها در بافت پوششی مری (لوله انتقالدهنده غذا از دهان به معده) گفته میشود. فشارخون، بیماریهای معده و سیروز کبدی از دلایل اصلی ایجاد آن هستند و در مواردی با پاره شدن رگهای واریسی و خونریزی مری، زندگی فرد را دشوار میکنند.