زردی (یرقان)
توضیحات
بیماری های مرتبط
پانکراتیت
پانکراتیت التهاب و تورم پانکراس است. لوزالمعده در پشت شکم و در سمت چپ آن و نزدیک به ابتدای روده کوچک (اثنی عشر) قرار دارد.
سنگ کیسه صفرا
سنگ کیسه صفرا (به انگلیسی: cholelithiasis یا gallstone ) یعنی تشکیل سنگ در داخل کیسه صفرا که معمولاً بهدلیل تهنشینی ترکیبات صفرا ایجاد میشود. کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشح شده از کبد در آن تجمع یافته هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک (CBD) به روده باریک ریخته میشود.
سندرم کریگلر نجار
سندرم کریگلر-نجار یک بیماری وخیم است که سطح یک ماده سمی بنام بیلیروبین در خون افزایش می یابد. بیلیروبین وقتی در خون تولید می شود که سلول های قرمز خون می شکنند. این ماده زمانی از بدن فرد خارج می شود که تحت واکنش شیمیایی خاصی در کبد قرار گیرد و فرم سمی آن به فرم غیر سمی آن تبدیل گردد. افرادی که دارای سندرم کلیگر-نجار هستند دارای انباشتگی بیلیروبین فرم سمی در خونشان هستند. افزایش بیلیروبین سبب زردی رنگ پوست و سفیدی چشم ها می گردد. زردی از زمان تولد یا در نوزادی واضح است. افزایش بیش از حد فرم سمی بیلیروبین می تواند منجر به آسیب به مغز گردد که بدلیل انباشتگی بیلیروبین فرم سمی در مغز و بافت های عصبی بوجود می آید.
کیست هیداتید
کیست هیداتید یک نوع آلودگی انگلی است که از طریق کرمی به نام اکینوکوکوس (Echinococcus) ایجاد میشود و موجب بروز آسیب در کبد، ریه و سایر اندامهای بدن میشود. فردی که به کیست هیداتید مبتلا میشود، معمولا عوارض شدیدی را تجربه میکند و کیستهایی در بدن او ایجاد میشوند که باید هر چه سریعتر درمان شوند. آمارها نشان میدهد که این بیماری سالانه بین 2 تا 3 میلیون نفر در سراسر دنیا را درگیر میکند و شیوع آن در مناطقی که سطح بهداشت ضعیفی دارند، بیشتر است. کیست هیداتید در زنان بسیار شایعتر از مردان است و این بیماری بیشتر در کبد و بعد ریهها ایجاد میشود.
بیماری ویلسون
بیماری ویلسون (Wilson's disease) نوعی اختلال ژنتیکی نادر است که در آن مس در بدن به خصوص در کبد و مغز جمع میشود. کبد فرد مبتلا به بیماری ویلسون نمیتواند آنطور که باید مس را در صفرا آزاد کند. وقتی هم که مسهای اضافی از کبد خارج نشوند کمکم به کبد آسیب میرسد.