نویان

سفتی گردن

توضیحات

سفتی گردن، سفت شدن گردن، سخت شدن گردن یا nuchal rigidity اصطلاحاتی هستند که اغلب به جای یکدیگر برای توصیف شرایط پزشکی استفاده می‌شوند که در آن فرد در هنگام تلاش برای چرخاندن، حرکت یا خم کردن گردن احساس ناراحتی یا درد می‌کند.

بیماری های مرتبط

میگرن

میگرن نوعی اختلال عصبی مزمن است که با حملات شدید سردرد مشخص می‌شود.

اسپوندیلوز

اسپوندیلوز عبارت است از فرسایش بندها (مفصل ها) یا همان فرسایش اندرستون مهره‌ها. در این بیماری افزونهای بندی درگیر نیستند. در حالت پیشرفته بیماری به دلیل فشار بر ریشه اعصاب درد و گزگز شدن و بی حسی اندام‌ها روی می‌دهد. هنگامیکه اندروار (اینتروال یام همان فاصله) بین دو مهره کنار هم تنگ شود فشار بر ریشه عصب می‌تواند موجب آسیب ریشه شود. نشان های حسی و حرکتی آسیب ر یشه مانند درد و ضعف ماهیچه ایی بسته به محل عصب‌دهی دارد. این بیماری هروینی (عموماً) در سنین بالا دیده می‌شود. در مهراک گردن (cervical spondylosis) به دلیل فشار مستقیم به کانال نخاعی ما ممکن است نحیف هروینی (ضعف عمومی)، نبود تراز (عدم تعادل)، اختلال در مهار اسفنکترهای روده و مثانه و کاهش جریان خون اندامها را داشته باشیم.

تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو

تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو (به انگلیسی: Crimean Congo Hemorrhagic Fever(CCHF) ) یک بیماری حاد تب‌دار و خون‌ریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین شرح داده شد و نام تب خون‌ریزی دهنده برای آن اعلام شد.

کریپتوکوکوزیس

کریپتوکوکوزیس بیماری قارچی مشترک بین انسان و پرندگان است که از طریق ورود قارچ کریپتوکوکوس نئوفورمنس (Cryptococcus neoformans)از بدن پرندگان (به خصوص کبوتر) به دستگاه تنفسی ما ایجاد می‌شود.

کژگردنی

کژگردنی یا تورتیکولی (به انگلیسی: torticollis ) تمایل مقاومت‌ناپذیر سر به یک‌سو به طوری که سرانجام سر در یک طرف می‌ماند را گویند. کژگردنی علل مختلفی دارد از جمله کژگردنی مادرزادی به علت ترومای هنگام زایمان یا کشیدن گردن نوزاد با انبرک (فورسپس) و کژگردنی اکتسابی به عللی مانند ترومای به مهره‌های گردن، تومور و عفونت.

بیماری لایم

بیماری لایم (به انگلیسی: Lyme disease ) نوعی عفونت اسپیروکتی چندسیستمی است. حداقل سه گونه از جنس بورلیا مانند بورلیا بورگدورفری عامل این بیماری هستند. این عوامل بوسیله نیش خانواده سخت‌کنه‌ها (Ixodidae) (نوعی کنه) منتقل می‌شوند. آهو و موش در چرخه این بیماری، با اهمیت هستند.

لیستریوز

لیستریوز یک عفونت ناشی از باکتری Listeria monocytogenes است. این باکتری می‌تواند در محیط‌های مختلف از جمله خاک، آب و مواد غذایی یافت شود. عفونت لیستریوز به طور معمول از طریق مصرف مواد غذایی آلوده به این باکتری، به ویژه غذاهای خام یا نیم‌پز مانند محصولات گوشتی، لبنیات غیرپاستوریزه و سبزیجات آلوده، منتقل می‌شود.