تشخیص بیماری هوشمند نویان
اسپوندیلوز
اسپوندیلوز عبارت است از فرسایش بندها (مفصل ها) یا همان فرسایش اندرستون مهرهها. در این بیماری افزونهای بندی درگیر نیستند. در حالت پیشرفته بیماری به دلیل فشار بر ریشه اعصاب درد و گزگز شدن و بی حسی اندامها روی میدهد. هنگامیکه اندروار (اینتروال یام همان فاصله) بین دو مهره کنار هم تنگ شود فشار بر ریشه عصب میتواند موجب آسیب ریشه شود. نشان های حسی و حرکتی آسیب ر یشه مانند درد و ضعف ماهیچه ایی بسته به محل عصبدهی دارد. این بیماری هروینی (عموماً) در سنین بالا دیده میشود. در مهراک گردن (cervical spondylosis) به دلیل فشار مستقیم به کانال نخاعی ما ممکن است نحیف هروینی (ضعف عمومی)، نبود تراز (عدم تعادل)، اختلال در مهار اسفنکترهای روده و مثانه و کاهش جریان خون اندامها را داشته باشیم.
علائم اسپوندیلوز:
گردن درد
سفتی گردن:
سفتی گردن، سفت شدن گردن، سخت شدن گردن یا nuchal rigidity اصطلاحاتی هستند که اغلب به جای یکدیگر برای توصیف شرایط پزشکی استفاده میشوند که در آن فرد در هنگام تلاش برای چرخاندن، حرکت یا خم کردن گردن احساس ناراحتی یا درد میکند.
هنگام حرکت دادن گردن ممکن است درد بدتر شود
اسپاسم عضلات
سردرد:
سردرد یکی از شایعترین شکایتهای بیماریها است که در بیشتر موارد عِلَلی خوشخیم دارد و نیاز به درمان خاصی جز علامت درمانی ندارد، ولی در بعضی از موارد بسیار شدید و غیرقابل تحمل یا نشانه بیماریهای خطرناک مانند تومور مغزی است. درمان سردرد بستگی به عامل ایجادکننده سردرد دارد.
سرگیجه:
حالت چرخش دورانی در سر میگویند. میتوان سرگیجه را این طور توصیف کرد که گویا فرد در حال حرکت است یا همه چیز به دور او میچرخد. نوعی حالت گیجی یا عدم تعادل، که فرد احساس میکند نمیتواند روی پا بایستد. سرگیجه به تنهایی یک بیماری نیست بلکه نشانهای از بیماری محسوب میشود.
متخصصانی که میتوانند به شما کمک کنند:
متخصص و جراح ارتوپدی (استخوان و مفاصل)
دارو هایی که ممکن است در درمان شما موثر باشند:
داروهای غیر استروئیدی ضدالتهاب:
داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب(NSAIDs) بصورت سنتی درمان اصلی همه اشکال آرتریتهای ایدیوپاتیک جوانان (JIA) و بیماریهای روماتیسمی دیگر در کودکان بوده اند. این داروها از بین برنده علامتی التهاب وضد تب ( کاهش دهنده تب)هستند. سمپتوماتیک(علامتی) به این معنا ست که نمیتوانند بیماری را شفا دهند و کاری که میکنند کنترل علایم ناشی از التهاب میباشد. رایج ترین این داروها ناپروکسن و ایبوبروفن وآسپیرین است که اگرچه ارزان و موثراست اما امروزه بیشتر بعلت خطرعوارض سیستمیک در سطوح خونی بالا( عوارض کبدی ، مخصوصا در نوع سیستمیک بیماری ) کمتر بکار برده میشود. NSAID ها معمولا بخوبی تحمل میشوند: مشکلات هاضمه ای ، بعنوان مهمترین عارضه برای بزرگسالان ، در کودکان غیر معمول است. احیانا ممکنست یک NSAID موثر باشد در حالیکه دیگری موثر واقع نشده . همراه کردن NSAID های مختلف موردی ندارد.مناسبترین تاثیر گذاری NSAIDها بر التهاب مفصلی بعد از چند هفته درمان به دست میآید.
قرصهای شل کننده عضلات:
انواع قرص شل کننده عضلات عبارتند از: اورفنادرین مناسب ترین قرص برای اسپاسم عضلات کمر کلونیدین قوی ترین قرص شل کننده عضلات کمر کاریزوپرودول؛ بهترین قرص برای رفع گرفتگی عضلات قرص کلرزوکسازون قرص سیکلوبنزاپرین قرص متاکسالون قرص متوکاربامول قرص باکلوفن؛ قرص شل کننده عضلات
کایروپراکتیک:
کایروپرکتیک یکی از رشتههای سلامت و درمان است، که به قدرت شفابخش ذاتی بدن برای بهبود خود بدون استفاده از دارو و جراحی تاکید دارد. درمانهای کایروپرکتیک بر رابطه بین ساختار (به خصوص در ستون فقرات) و عملکرد (هماهنگی توسط سیستم عصبی) تمرکز دارد و بر اینکه چگونه رابطه این دو بر حفظ و بازیابی سلامت تاثیرگذار است، توجه دارد.
عوارض جانبی کایروپراکتیک: هر روش درمانی و دارویی، در کنار خوبیها و فوایدی که دارد، عوارضی هم دارد. در واقع هر بالا رفتنی یک پایین آمدنی هم دارد و این مسئله در روشهای درمانی هم صدق میکند. اگر میخواهید کایروپراکتیک را برای بهبود درد خود انتخاب کنید، بهتر است که با عوارض آن نیز آشنا شوید. در ادامه به برخی از عوارض و نقاط ضعف کایروپراکتیک اشاره کردهایم. بعد از جلسات درمانی کایروپراکتیک ممکن است برخی عوارض جانبی موقتی را تجربه کنید که شامل موارد زیر هستند؛ گاهی بدن شما درد میکند و حتی ممکن است که احساس سوزش هم بکنید. ممکن است که احساس خستگی شدید بکنید و نتوانید فعالیتهای دیگری را انجام دهید. در موارد نادر ممکن است که دچار جابجایی و دررفتگی دیسک شوید. ممکن است که عصب شما تحت فشار شدید قرار بگیرد و درد شدیدی را احساس کنید. در موارد نادر دیگر ممکن است که حملهی قلبی به بیمار دست دهد. توجه داشتهباشید که عوارض خطرناک کایروپراکتیک نادر هستند و در موارد بسیار کمی ممکن است که اتفاق بیفتند. شایعترین عوارضی که احتمالا بیمار احساس میکند و به آنها دچار میشود، دردها و گرفتگیهای بعد از جلسات است که بعد از مدتی برطرف میشوند و طبیعی هستند.
توجه کنید که مصرف خودسرانه دارو ممکن است عواقب برگشت ناپذیری داشته باشد پس حتما قبل از مصرف هر گونه دارو با یک پزشک متخصص مشورت کنید.