سوزش هنگام ادرار کردن
توضیحات
بیماری های مرتبط
اورتریت
اورتریت (به انگلیسی: urethritis) عبارت است از التهاب یا عفونت پیشابراه ( مجرایی که ادرار از طریق آن از مثانه به خارج میرود). اورتریت غالباً با التهاب مثانه (سیستیت) همراه است. این بیماری در تمام سنین و هر دو جنس دیده میشود ولی در جنس مؤنث چند برابر شایعتر است.
پیلونفریت
پیلونفریت (به انگلیسی: pyelonephritis) عفونت دستگاه توبولوانترستیشیال کلیه را معمولاً تحت عنوان پیلونفریت شناسایی میکنند. در این حالت التهاب باعث درگیری مجاری جمعکننده ادرار و پارانشیم کلیه میشود. همچنین یکی از علل ابتلا به هماچوری غیر گلومرولی میباشد.
سنگ کلیه
بیماری سنگ کلیه (به انگلیسی: urolithiasis ) یا (به انگلیسی: Kidney stone disease )، جسم سختی است که از کانیهای موجود در ادرار تشکیل میشود. سنگ کلیه بهطور معمول در کلیه تشکیل میشود و از طریق جریان ادرار از بدن خارج میشود.
عفونت ادراری
عفونت ادراری (UTI) یکی از شایعترین عفونتها در انسان است که اصولا هر قسمت از دستگاه ادراری یعنی کلیهها، حالبها، مثانه و مجرای ادراری را درگیر میکند. این عفونت بیشتر در بخش تحتانی دستگاه ادراری یعنی مثانه و مجرای ادراری خود را نشان میدهد. طبق آمار، زنان به میزان ۵۰% بیشتر از مردان در معرض ابتلا به عفونت ادراری قرار دارند. بروز این عفونت در مثانه میتواند دردناک و آزاردهنده باشد و در صورت سرایت آن به کلیهها عواقب جدی ایجاد میشود. از علائم متداول آن میتوان به تمایل شدید به دفع ادرار و احساس درد و سوزش هنگام ادرار اشاره کرد. عامل بیشتر عفونتهای ادراری باکتری است، اما در برخی مواقع در اثر حضور و تکثیر قارچها و در موارد نادر ویروسها نیز بروز میکند. عفونت ادراری معمولاً براساس علائم و آزمایش نمونه ادرار تشخیص داده میشود. پزشکان اغلب برای درمان انواع عفونتهای دستگاه ادراری آنتیبیوتیک تجویز میکنند اما شما میتوانید از قبل اقداماتی برای پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به عفونت ادراری انجام دهید. در صورت عدم درمان به موقع ممکن است این عفونت، بهخصوص اگر ناحیه فوقانی دستگاه ادراری را درگیر کرده باشد، وارد خون و باعث سپسیس شود که یک واقعه تهدیدکننده زندگی است.
عفونت مثانه
عفونت مثانه یکی از بیماریهای شایعی است که در چند سال اخیر افراد زیادی به آن مبتلا شدهاند. این بیماری به خصوص در خانمها بیشتر دیده میشود. به طور کلی عفونت مثانه غالباً به دلیل عفونت باکتریایی داخل مثانه به وجود میآید. همچنین در افرادی که سیستم ایمنیشان ضعیف است عوامل سادهتری مانند مخمر نیز میتواند منجر به این بیماری بشود. عفونت مثانه زیر مجموعهای از عفونت در مجاری ادراری است و به نوعی به عفونت در هر جایی از مجاری ادراری مثل مثانه، کلیهها یا مجاری ادراری اشاره میکند. بیماری عفونت مثانه یک بیماری کاملا جدی است که به هیچ عنوان سهل انگاری یا ساده انگاری درباره آن نباید اتفاق بیفتد، چرا که ممکن است عوارض جبران ناپذیری را برای فرد بیمار ایجاد کند. معمولاً بیشتر موارد عفونت مثانه کاملاً ناگهانی اتفاق افتاده و در صورت عدم درمان، این بیماری خیلی سریع پیشرفت میکند و تمام کلیه فرد را درگیر میکند. در برخی موارد هم امکان دارد این بیماری به صورت مزمن و در طولانی مدت اثر خود را را نشان دهد.