ضربان نامنظم قلب
توضیحات
بیماری های مرتبط
آمیلوئیدوز
بیماری آمیلوئیدوز عارضه نادری است، در طی این بیماری نوعی از پروتئین غیر طبیعی تحت عنوان آمیلوئید در برخی از اندامهای بدن ایجاد میشود. آمیلوئید در هر اندامی که ایجاد شود، در عملکرد آن ایجاد اختلال میکند. البته لازم به ذکر است که آمیلوئید خود به خود در بدن ایجاد نمیشود، بلکه ساختار آن ترکیبی از چندین پروتئین موجود در بدن است. در نتیجه بیماری آمیلوئیدوز نیز تحت شرایط خاصی پیش می آید.
اختلالات آب و الکترولیت
الکترولیت های ضروری برای کار بدن عبارته از سدیم، پتاسیم، کلسیم، بی کربنات و فسفات. تمام قسمت های بدن در مایعی که حاوی نسبت های دقیقی از آب و نمک های طبیعیه شناور هستن. مایعات بدن همیشه توی یه حالت ثبات درونی قرار دارن، به نحوی که خصوصیات فیزیکی و شیمیایی اونها از تعادل خاصی برخورداره. اختلال آب و الکترولیت به معنی افزایش یا کاهش اسیدها و الکترولیت های مایع بین قسمت بافتی و خون هستن. عدم تعادل الکترولیت یه نگرانی عمده برای بیماران مبتلا به آسیب های کلیه است. کاهش عملکرد کلیه همراه با عدم تعادل آب و الکترولیت تعریف می شه. علاوه بر کلیه عملکرد سایر دستگاه ها هم توی تنظیم آب و الکترولیت بدن موثر و تاثیرگذاره!
ادم ریه
ادم ریوی زمانی اتفاق میافتد که مایع در کیسههای هوایی ریهها جمع میشود و تنفس را دشوار میکند. این بیماری در تبادل گازی (دریافت اکسیژن و انتقال آن به خون و خارج کردن دیاکسیدکربن) اختلال ایجاد میکند و میتواند باعث نارسایی تنفسی شود. ادم ریوی میتواند حاد (به طور ناگهانی) یا مزمن (در طول زمان آهستهتر رخ دهد) باشد. ادم حاد ریوی یک اورژانس پزشکی است و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. یکی از شایعترین علل ادم ریوی نارسایی احتقانی قلب (Congestive heart failure) است که در آن قلب نمیتواند نیاز بدن را تأمین کند.
بریبری
بیماری بری بری نوعی اختلال است که در صورت کمبود وجود تیامین یا ویتامین B1 در بدن ممکن است بروز کند. کمبود شدید این ماده مغذی میتواند منجر به آسیبهای ماندگار در سیستم عصبی و قلب شود. کلمه بری بری از یک کلمه در زبان سینهالی گرفتهشده و به معنای ضعف شدید است زیرا میتواند علائمی شدید و حتی تهدیدکننده حیات ایجاد کند. تیامین در شکاندن مولکولهای قند مانند گلوکز بهمنظور تولید انرژی نقش مهمی دارد. علاوه بر این، در ساختار غشای سلولی نورونها نیز وجود دارد. کمبود این ویتامین موجب ابتلا به بریبری و پیدایش علائمی چون خستگی مفرط و اختلال در کارکرد قلب، دستگاه عصبی، ماهیچهها و دستگاه گوارش میشود. بخشی که بری بری را خطرناک میکند این است که تیامین در مدتزمان کمی در بدن بهطور کامل تخلیه میشود. تنها دو تا سه هفته طول میکشد که ذخایر تیامین در بدن بهطور کامل تخلیه شوند.
پرفشاری خون (فشار خون بالا)
فشار خون بالا یا هایپرتنشن به عنوان افزایش متناوب یا مداوم در فشار خون بیش از 140/90 میلی متر جیوه تعریف می شود. در مردان شایع تر از زنان است و اغلب با بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 همراه است. افزایش ناگهانی فشار (بیش از 180/110 میلی متر جیوه) ممکن است نشان دهنده یک بحران پرفشاری خون تهدید کننده زندگی باشد. پاتوفیزیولوژی شامل مکانیسم های مختلفی از جمله کنترل سیستم عصبی، جابجایی مایع مویرگی، دفع کلیه و تغییرات هورمونی است. علائم می تواند اندام های هدف را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به عوارضی مانند سردرد، درد قفسه سینه و گیجی شود.