نویان

وجود خون در ادرار

توضیحات

بیماری های مرتبط

اورتریت

اورتریت (به انگلیسی: urethritis) عبارت است از التهاب یا عفونت پیشابراه ( مجرایی که ادرار از طریق آن از مثانه به خارج می‌رود). اورتریت غالباً با التهاب مثانه (سیستیت‌) همراه است. این بیماری در تمام سنین و هر دو جنس دیده می‌شود ولی در جنس مؤنث چند برابر شایع‌تر است.

پرفشاری خون (فشار خون بالا)

فشار خون بالا یا هایپرتنشن به عنوان افزایش متناوب یا مداوم در فشار خون بیش از 140/90 میلی متر جیوه تعریف می شود. در مردان شایع تر از زنان است و اغلب با بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 همراه است. افزایش ناگهانی فشار (بیش از 180/110 میلی متر جیوه) ممکن است نشان دهنده یک بحران پرفشاری خون تهدید کننده زندگی باشد. پاتوفیزیولوژی شامل مکانیسم های مختلفی از جمله کنترل سیستم عصبی، جابجایی مایع مویرگی، دفع کلیه و تغییرات هورمونی است. علائم می تواند اندام های هدف را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به عوارضی مانند سردرد، درد قفسه سینه و گیجی شود.

پورپورای هنوخ شوئن لاین

بیمارِی پورپورای هنوخ شوئن‌لاین (انگلیسی: Henoch–Schönlein purpura ؛ تلفظ صحیح آلمانی: هینوخ شون‌لاین) که بیشتر کودکان و به ویژه پسران (۱۲–۴ ساله) را مبتلا می‌سازد بطور خلاصه عبارتست از: ضایعات پورپورای (خونریزی زیر جلدی) بر روی پاها، درد مفاصل، دردهای شکمی دوره‌ای، تب، احساس کسالت و درگیری کلیوی.

سرطان

سرطان(Cancer)، رشد کنترل نشده سلول‌های غیرطبیعی در بدن است. در واقع تومور سرطانی بیماری است که در آن برخی از سلول‌های بدن بطور غیرقابل کنترلی رشد می‌کنند و به سایر قسمت‌های بدن نیز گسترش می‌یابند.

عفونت ادراری

عفونت ادراری (UTI) یکی از شایع‌ترین عفونت‌ها در انسان است که اصولا هر قسمت از دستگاه ادراری یعنی کلیه‌ها، حالب‌ها، مثانه و مجرای ادراری را درگیر می‌کند. این عفونت بیشتر در بخش تحتانی دستگاه ادراری یعنی مثانه و مجرای ادراری خود را نشان می‌دهد. طبق آمار، زنان به میزان ۵۰% بیشتر از مردان در معرض ابتلا به عفونت ادراری قرار دارند. بروز این عفونت در مثانه می‌تواند دردناک و آزاردهنده باشد و در صورت سرایت آن به کلیه‌ها عواقب جدی ایجاد می‌شود. از علائم متداول آن می‌توان به تمایل شدید به دفع ادرار و احساس درد و سوزش هنگام ادرار اشاره کرد. عامل بیشتر عفونت‌های ادراری باکتری است، اما در برخی مواقع در اثر حضور و تکثیر قارچ‌ها و در موارد نادر ویروس‌ها نیز بروز می‌کند. عفونت ادراری معمولاً براساس علائم و آزمایش نمونه ادرار تشخیص داده می‌شود. پزشکان اغلب برای درمان انواع عفونت‌های دستگاه ادراری آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کنند اما شما می‌توانید از قبل اقداماتی برای پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به عفونت ادراری انجام دهید. در صورت عدم درمان به موقع ممکن است این عفونت، به‌خصوص اگر ناحیه فوقانی دستگاه ادراری را درگیر کرده باشد، وارد خون و باعث سپسیس شود که یک واقعه تهدیدکننده زندگی است.

عفونت مثانه

عفونت مثانه یکی از بیماری‌های شایعی است که در چند سال اخیر افراد زیادی به آن مبتلا شده‌اند. این بیماری به خصوص در خانم‌ها بیشتر دیده می‌شود. به طور کلی عفونت مثانه غالباً به دلیل عفونت باکتریایی داخل مثانه به وجود می‌آید. همچنین در افرادی که سیستم ایمنی‌شان ضعیف است عوامل ساده‌تری مانند مخمر نیز می‌تواند منجر به این بیماری بشود. عفونت مثانه زیر مجموعه‌ای از عفونت در مجاری ادراری است و به نوعی به عفونت در هر جایی از مجاری ادراری مثل مثانه، کلیه‌ها یا مجاری ادراری اشاره می‌کند. بیماری عفونت مثانه یک بیماری کاملا جدی است که به هیچ عنوان سهل انگاری یا ساده انگاری درباره آن نباید اتفاق بیفتد، چرا که ممکن است عوارض جبران ناپذیری را برای فرد بیمار ایجاد کند. معمولاً بیشتر موارد عفونت مثانه کاملاً ناگهانی اتفاق افتاده و در صورت عدم درمان، این بیماری خیلی سریع پیشرفت می‌کند و تمام کلیه فرد را درگیر می‌کند. در برخی موارد هم امکان دارد این بیماری به صورت مزمن و در طولانی مدت اثر خود را را نشان دهد.

کارسینوما

کارسینوما (به انگلیسی: Carcinoma ) رشد بدخیم (سرطان) سلول‌های اپیتلیال را گویند که به بافت‌های اطراف نفوذ نموده و توانایی متاستاز نیز دارد. کارسینوما از سلول‌های تمایز یافته‌ای به وجود آمده‌اند که رفتار و شکل خاصی دارند. به طور مثال کراتین یا موسین یا انواع هورمون تولید می‌کنند.

کلیه پلی‌کیستیک

کلیه پلی کیستیک نوعی اختلال ژنتیکی است. این اختلال باعث تشکیل کیست‌های پر از مایع در کلیه می‌شود. این کیست‌ها غیر سرطانی بوده، اما می‌توانند به کلیه‌ها آسیب جدی وارد کنند. از علائم آن می‌توان به فشارخون بالا، درد پهلو، خون در ادرار و عفونت ادراری اشاره کرد.

نشانگان آلپورت

سندروم آلپورت نوعی اختلال ژنتیکی نادر است که باعث آسیب به کلیه، کاهش شنوایی و ناهنجاری‌های چشم می‌شود. این بیماری می‌تواند باعث فشارخون بالا، نارسایی کلیه، آب مروارید، آنوریسم قفسه سینه و دیگر بیماری‌ها شود. سندرم آلپورت درمان نداشته و برای تسکین علائم و عوارض اقدامات درمانی انجام می‌شود.

هموفیلی

هموفیلی از دو کلمه همو به معنی خون و فیلیا به معنی دوست داشتن تشکیل شده. کمبود فاکتور هشت انعقادی شایع‌ترین علت هموفیلی است. این بیماری که تقریباً به‌طور انحصاری در افراد مذکر بوجود می‌آید، در ۸۵٪ موارد ناشی از کمبود فاکتور VIII است که به آن هموفیلی نوع A یا هموفیلی کلاسیک می‌گویند.

اتساع مثانه

اتساع مثانه بزرگ شدن غیر طبیعی مثانه است که در نتیجه ناتوانی در دفع ادرار ایجاد می شود و منجر به تجمع آن می شود. این می تواند در اثر انسداد مکانیکی یا آناتومیک، اختلالات عصبی عضلانی یا داروهای خاص ایجاد شود. این وضعیت در تمام سنین و جنس‌ها، به‌ویژه در مردان مسن مبتلا به اختلالات پروستات که باعث احتباس ادرار می‌شود، نسبتاً شایع است. اتساع ممکن است به تدریج ایجاد شود و اغلب بدون علامت باقی می ماند تا زمانی که مثانه به اندازه کافی کشیده شود که باعث ناراحتی شود. اتساع حاد می تواند به پری، فشار و درد سوپراپوبیک منجر شود. اگر به موقع اصلاح نشود، می تواند منجر به عوارض جدی شود.

ورم کلیه

هیدرونفروز به تجمع غیرطبیعی مایع در کلیه‌ها گفته می‌شود که به دلیل انسداد جریان ادرار رخ می‌دهد. این حالت می‌تواند باعث تورم کلیه‌ها شود و در صورت عدم درمان منجر به آسیب دائمی به کلیه‌ها گردد. هیدرونفروز ممکن است یک‌طرفه (در یک کلیه) یا دوطرفه (در هر دو کلیه) باشد.

کارسینوم سلول کلیوی

کارسینوم سلول کلیوی (RCC) نوعی سرطان کلیه است که از سلول‌های پوششی لوله‌های کلیه آغاز می‌شود. RCC شایع‌ترین نوع سرطان کلیه در بزرگسالان است و معمولاً در مراحل اولیه بدون علامت است، اما با پیشرفت بیماری، علائم آشکار می‌شوند. این نوع سرطان می‌تواند به سایر نقاط بدن متاستاز بدهد و باعث عوارض جدی شود.