گلودرد
توضیحات
بیماری های مرتبط
آنفلوآنزا
آنفولانزا یا آنفلوآنزا (Influenza) یک بیماری شایع ویروسی است که معمولا از پاییز تا اوایل بهار رخ میدهد. شدت این بیماری در میان افراد مختلف متفاوت است، اما غالبا به عطسه، سرفه و خستگی منجر میشود. سویههای مختلفی از ویروس این بیماری وجود دارد. هر سال محققان شایعترین سویههای مربوط به آنفلوآنزا را مشخص میکنند تا از آنها برای تهیه واکسن استفاده کنند. واکسن یکی از سادهترین و موثرترین راههای پیشگیری از این بیماری مسری است.
اپیگلوتیت
اپیگلوتیت عفونت اپیگلوت و تهدیدکنندهٔ حیات است. اپیگلوت زبانهٔ برگیشکل غضروفی است که جلوی نای را پوشانده و از ورود غذا، نوشیدنی و هر چیز دیگری که از گلو پایین میرود، در برابر مجرای تنفسی جلوگیری میکند. اپیگلوتیت وقتی بروز میکند که باکتریها اپیگلوت و دیگر بافتهای اطراف آن را عفونی کرده باشد و باعث شوند آنها به اندازهای ورم کنند که مجرای هوا را مسدود و از تنفس جلوگیری کنند.
اریتم مولتیفرم
اریتم مولتی به بیماری التهابی حاد پوست و غشاهای مخاطی (بافتهای نازک و مرطوبی که حفرات بدن را میپوشانند) گفته می شود. در اکثر موارد، این بیماری خوشخیم است و خودبهخود محدود میشود، اما امکان دارد بیماری تشدید یابد. نوع شدید بیماری با نام نشانگان استیونس ـ جانسون یا اریتم مولتیفرم شدید نیز شناخته میشود. علت اریتم مولتیفرم یا قرمزشدگی چندشکل دقیقا شناخته نشده است اما احتمالاً به دنبال یک عفونت یا مصرف دارو کمپلکسهای ایمنی (به خصوص IgM) تشکیل میشود که در مویرگهای پوست و مخاط (به خصوص مخاط دهان) رسوب میکند.
ازوفاژیت
این بیماری که در انگلیسی به آن «esophagitis» (ازوفاژیت) میگویند، یکی از انواع شایع بیماری های گوارشی است که باعث تحریک و ورم جدارههای مری میشود. این التهاب ممکن است به بافت مری آسیب برساند. آسیبدیدگی مری با درد شدید و احساس فشار در قفسه سینه، و بلع دردناک شروع میشود. و اگر درمان مناسب و به موقع انجام نشود به بیماریهای معده، اختلال در بلع، زخم مری و اسکار مری تبدیل میشود.
ایدز
ایدز یک ویروس آسیب رسان به سیستم ایمنی بدن است، که سلول های CD4 که از نوع سلول های ایمنی دسته T هستند را تحت تاثیر قرار داده و از بین می برد. از بین بردن سلول های T فرد مبتلا، با گذشت زمان افزایش پیدا می کند و بدن فرد بیمار، مستعد ابتلا به انواع بیماری های از جمله، انواع سرطان ها، می شود. با کاهش تعداد سلول های CD4، سیستم ایمنی بدن ضعیف می شود، به طور طبیعی در افراد بزرگسال تعداد CD4 معمولا از ۵۰۰ تا ۱۵۰۰، در یک میلی متر مکعب است، ولی فردی که ایدز مبتلا است این مقدار به زیر ۲۰۰ عدد می رسد.