تشخیص بیماری هوشمند نویان

اریتم مولتی‌فرم

اریتم‌ مولتی‌ به بیماری‌ التهابی‌ حاد پوست و غشاهای‌ مخاطی‌ (بافت‌های‌ نازک‌ و مرطوبی‌ که‌ حفرات‌ بدن‌ را می‌پوشانند) گفته می شود. در اکثر موارد، این‌ بیماری‌ خوش‌خیم‌ است‌ و خودبه‌خود محدود می‌شود، اما امکان‌ دارد بیماری تشدید یابد. نوع‌ شدید بیماری‌ با نام‌ نشانگان‌ استیونس‌ ـ جانسون‌ یا اریتم‌ مولتی‌فرم‌ شدید نیز شناخته‌ می‌شود. علت اریتم مولتی‌فرم یا قرمزشدگی چندشکل دقیقا شناخته نشده است اما احتمالاً به دنبال یک عفونت یا مصرف دارو کمپلکسهای ایمنی (به خصوص IgM) تشکیل می‌شود که در مویرگهای پوست و مخاط (به خصوص مخاط دهان) رسوب میکند.

علائم اریتم مولتی‌فرم:

التهاب‌ها روی دست و پا ایجاد می‌شوند و می‌تواند به نقاط دیگر سرایت کند

التهاب‌ها همراه با درد و سوزش و خارش همراه هستند

التهاب‌ها تبدیل به تاول، کهیر یا زخم می‌شوند

غشاهای‌ مخاطی‌ دهان‌، چشم ها، و ناحیه‌ تناسلی‌ ملتهب‌ می‌شوند

تب

سردرد:

سردرد یکی از شایع‌ترین شکایت‌های بیماری‌ها است که در بیشتر موارد عِلَلی خوش‌خیم دارد و نیاز به درمان خاصی جز علامت درمانی ندارد، ولی در بعضی از موارد بسیار شدید و غیرقابل تحمل یا نشانه بیماری‌های خطرناک مانند تومور مغزی است. درمان سردرد بستگی به عامل ایجادکننده سردرد دارد.

گلو درد

اسهال

متخصصانی که میتوانند به شما کمک کنند:

پوست و مو

دکتر مرکز پوست و لاغری پیرایه

دکتر مرکز پوست و لاغری پیرایه

۰۲۱۲۵۹۱۷۸۹۸

شریعتی، بالاتر از پل صدر، نبش کوچه داد، ساختمان الماس، طبقه ۶، واحد ۶۳

دکتر کلینیک تخصصی پوست و مو بهروز

دکتر کلینیک تخصصی پوست و مو بهروز

پاسداران - بوستان نهم - روبروی بیمارستان لبافی نژاد - پلاک ۱۱۸ - واحد ۱

دکتر کلینیک زیبایی و لیزر پارمین

دکتر کلینیک زیبایی و لیزر پارمین

۰۲۱۴۴۰۷۶۸۱۱

۰۲۱۴۴۰۰۳۹۷۰

بلوار فردوس شرق، بین خیابان ولیعصر و قبادی، پلاک ۶۸، طبقه ۴، واحد ۱۴

دارو هایی که ممکن است در درمان شما موثر باشند:

کورتیکواستروئیدها:

کورتیکواستروئیدها موثر ترین داروی ضد التهابی در دسترس میباشند ولی استفاده از آنها بمدت طولانی بعلت اینکه مصرف طولانیشان با عوارض شدیدی ، مثل استئو پوروز و کم شدن رشد محدود میشود. معذالک، کورتیکو استروئید ها برای درمان علایم سیستمیکی که به داروهای دیگر مقاومند، بسیار پر ارزش هستند، همینطور درمورد عوارض کشنده سیستمیک که نسبت به داروهای دیگر مقاوم باشند، و نیز بصورت دارو به عنوان "پل" ی که کنترل کننده بیماری باشد تا فرصت کافی برای رسیدن اثرات داروهای خط دوم باشد حائز همیت است دارد. کورتیکواستروئید موضعی( قطره چشمی) برای درمان ایریدوسیکلیت بکار برده میشود. در موارد شدیدتر تزریقperibulbar ( داخل کره چشم) یا تجویز سیستمیک آن ممکنست لازم شود.

عوارض جانبی کورتیکواستروئیدها: افزایش وزن افزایش اشتها نازک شدن استخوان آب مروارید گلوکوم نوسانات خلقی عصبی بودن کبودی تورم صورت آکنه افزایش موهای بدن بدتر شدن یا شروع دیابت بدتر شدن یا شروع فشار خون بالا مشکل در خوابیدن سرکوب رشد در کودکان

آنتی‌هیستامین:

بدن ما در واکنش به ورود پاتوژن‌های خارجی ماده‌ای به نام هیستامین آزاد می‌کند که یکی از وظایف آن پاک‌سازی بدن از پاتوژن‌های وارد شده است. این کار با ترشح پوستی انجام شده و در بعضی از موارد به عطسه، التهاب یا خارش هم منجر می‌شود. در موارد شدید واکنش سیستم ایمنی، پاسخ‌های غیرطبیعی با شدت بالا بروز کرده که فرد برای تسکین آن‌ها از ترکیب دارویی آنتی هیستامین استفاده می‌کند.

عوارض جانبی آنتی‌هیستامین: آسیب به کبد کیفیت خواب پایین فشار خون پایین سرگیجه خشکی دهان

توجه کنید که مصرف خودسرانه دارو ممکن است عواقب برگشت ناپذیری داشته باشد پس حتما قبل از مصرف هر گونه دارو با یک پزشک متخصص مشورت کنید.