تشخیص بیماری هوشمند نویان

اختلال دوقطبی

آیا تا به حال برای‌تان اتفاق افتاده که مدتی را غمگین و مدتی را شاد سپری کرده باشید، بدون آن‌که علت آن را بدانید؟ البته این اتفاق برای همه افراد می‌افتد. زندگی برای همه فراز و فرودهایی دارد که ممکن است ما را دچار حالات و احساسات مختلفی کند. اما این فراز و فرودهای احساسی برای برخی از افراد بسیار شدیدتر و گاهی خطرناک‌تر است. اختلال دو قطبی یکی از بیماری‌های شایع در جهان است. این اختلال یک بیماری روانی و خلقی محسوب شده و اکثراً در اواخر دوره نوجوانی یا اوایل دوران بزرگسالی در افراد پدید می‌آید. اما این بدان معنا نیست که در افراد مسن یا کودکان اتفاق نمی‌افتد. مهم‌ترین انواع آن اختلال دوقطبی نوع اول و دوم است که ممکن است به بستری شدن فرد بیمار منجر شوند. اختلال دو قطبی یکی از بیماری‌های روانی است که افراد زیادی در جهان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این بیماری با نام دیگری نیز شناخته می‌شود: افسردگی ـ ‌شیدایی (manic depression). البته این نام قدیمی‌تر است. نام اختلال دو قطبی به انگلیسی Bipolar disorder بوده و به عقیده‌ی برخی متخصصین می‌تواند هر شخصی را در هر سنی درگیر خود کند. فردی که به این اختلال دچار است در خلق‌وخوی خود فراز و فرودهای شدیدی را بین دو حالت افسردگی و شیدایی احساس می‌کند. به طوری که این حالات می‌توانند ساعت‌ها تا ماه‌ها نیز طول بکشند.

علائم اختلال دوقطبی:

اعتمادبه‌نفس بالا

احساس خوشی و نشاط فراوان

افزایش فعالیت‌های فیزیکی

تندتند حرف زدن

افزایش میزان انرژی در بدن

بالا رفتن میزان انرژی جنسی

احساس پریشانی

اختلالات خواب

احساس غمگین بودن بسیار زیاد

احساس ناامیدی

اضطراب و استرس

میل به خودکشی

خستگی بیش از اندازه

داشتن احساس درد (بدون وجود درد حقیقی در بدن)

کاهش بهره‌وری در کارهای روزمره

ناتوانی در تمرکز بر روی کارها یا موضوعات

بی‌علاقگی به انجام کارهای روزانه خود

بدخوابی

بی‌میلی به غذا (یا در مواردی پراشتهایی)

متخصصانی که میتوانند به شما کمک کنند:

روانپزشکی و روان‌شناسی

دارو هایی که ممکن است در درمان شما موثر باشند:

سدیم والپروات:

داروی سدیم والپروات از دستۀ داروهای ضد صرع می‌باشد که یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین داروها در کنترل حملات تشنجی، بیماری صرع در کودکان و بزرگسالان است. این دارو در موارد دیگری مانند پیشگیری از میگرن، بیماری‌های اعصاب و روان مانند افسردگی و دردهای عصبی ناشی از دیابت نیز تجویز می‌شود. تشنج یک حملۀ عصبی ناشی از اختلال در فعالیت الکتریکی مغز می‌باشد که سدیم والپروات با کاهش فعالیت‌های الکتریکی غیرطبیعی مغز، حملات تشنجی را کنترل می‌نماید.

عوارض جانبی سدیم والپروات: از جمله عوارض داروی سدیم والپروات عبارتند از: تفکرات نامعقول تغییرات خلقی بی قراری حملات پانیک افسردگی سردرد خواب آلودگی بی خوابی احساس گیجی افزایش ضربان قلب تنفس غیرنرمال احساس خستگی و معده درد تهوع استفراغ اسهال سوء هاضمه بی اشتهایی افزایش وزن سرفه همراه با گلودرد احساس لرزش و ضعف ریزش مو مشکل در شنوایی حرکات ناخواستۀ عضلات کبودی یا خونریزی غیرعادی کاهش تمرکز خشکی و التهاب چشم دوبینی، اختلالات بینایی خشکی دهان یا تورم لثه تیره شدن رنگ ادرار و زردی پوست یا چشم مدفوع تیره راش خارش نامنظم شدن عادات ماهانه در خانمها واکنش‌های حساسیتی در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک از جمله ورم، کهیر، تورم صورت، دهان، لب‌ها و گلو به اورژانس مراجعه نمایید.

توجه کنید که مصرف خودسرانه دارو ممکن است عواقب برگشت ناپذیری داشته باشد پس حتما قبل از مصرف هر گونه دارو با یک پزشک متخصص مشورت کنید.