تشخیص بیماری هوشمند نویان
اختلالات سازگاری
هر تغییری در زندگی همچون ترک کردن مدرسه، مشکلات کاری و حتی بیماری می تواند باعث ایجاد استرس شود. بیشتر اوقات، افراد در عرض چند ماه خود را با چنین تغییراتی وفق میدهند. اما اگر همچنان احساس خود تخریبی و یا استرس در مقابل چنین تغییراتی وجود داشته باشد، ممکن است شما به اختلال سازگاری مبتلا باشید. اختلال سازگاری نوعی بیماری ذهنی مرتبط با استرس است. در اینگونه موارد ممکن است احساس اضطراب، افسردگی و یا حتی خودکشی داشته باشید. روال عادی زندگی شما ممکن است باعث ایجاد حس ناراحتی و شکست در شما گردد. یا حتی ممکن است تصمیمات بی پروا بگیرید. در واقع شما در برابر تغییرات زندگی نمیتوانید سازگار باشید و این موضوع میتواند نتایج بسیار بد و جدی به همراه داشته باشد. اصلا لازم نیست خود را مقصر بدانید و در مورد آن ناراحت باشید. درمانهای اختلال سازگاری (که معمولا کوتاه و مختصر هستند) می تواند به شما کمک کند احساسات اصلی خود را دوباره باز یابید.
علائم اختلالات سازگاری:
احساس ناراحتی
احساس ناامیدی
کمبود لذت و خوشحالی
گریه کردن
عصبی بودن
اضطراب و استرس
افسردگی:
افسردگی حالتی خلقی شامل بیحوصلگی و گریز از فعالیت یا بیعلاقگی و بیمیلی است و میتواند بر افکار، رفتار، احساسات و خوشی و تندرستی یک فرد تأثیر بگذارد. وهمچنین گفت وگوهای ذهنی به وجود میآورد
مشکل در خواب
مشکل در تمرکز
احساس در هم شکستن
افکار خودکشی
متخصصانی که میتوانند به شما کمک کنند:
روانپزشکی و روانشناسی
دارو هایی که ممکن است در درمان شما موثر باشند:
داروهای ضد افسردگی:
از قرصهای مهم برای درمان افسردگی میتوان فلوکستین (پروزاک)، فلووکسامین(لووکس)، پاروکستین و سرترالین (زولوفت) اشاره کرد. همچنین، داروهای ضد اضطراب شامل بنزودیازپینها میشوند که از پر استفادهترین آنها میتوان به آلپرازولام (زاناکس)،دیازپام (والیوم)، بوسپیرون (بوسپار) و لورازپام (آتیوان) اشاره کرد.
داروهای ضد اضطراب:
داروی های ضد اضطراب انواع گستردهای از داروها هستند که پس از مصرف با اثرگذاری بر روی بدن و مغز باعث میشوند تا علائم استرس مانند حملههای پانیک، ترس و نگرانی شدید، کمتر شود. داروهای ضد استرس و ضد اضطراب را روانپزشک یا پزشک تجویز میکند. قرص های ضد استرس طیف گستردهای از داروها را شامل میشوند. رایجترین داروهای ضد اضطراب گروهی به نام بنزودیازپین ها هستند. بنزودیازپین ها گروهی از داروها هستند که میتوانند به کاهش استرس و سهولت در خوابیدن کمک کننده باشند. همچنین این داروها بهعنوان شلکننده عضلات (برای آرامشبخشی به فرد) برای انجام انواع جراحیها یا سایر اقدامات پزشکی، همچنین درمان تشنج و ترک الکل استفاده میشود. بنزودیازپین ها را آرامکنندههای جزئی، آرامبخش یا خوابآور نیز مینامند. گروه بنزودیازپین ها شامل انواع داروهای زیر میشود. زاناکس (آلپروزولام) کلونوپین (کلونازپام) آتیوان (لوازپام) والیوم (دیازپام)
عوارض جانبی داروهای ضد اضطراب: عوارض جانبی شایع عبارتند از: خواب آلودگی ایجاد حالت آرام بخش در فرد سرگیجه از دست دادن تعادل در دوزهای بالاتر عوارض جانبی داروهای ضد استرس و ضد اضطراب میتواند شامل موارد زیر باشد. گیجی گم کردن مسیرها و جهتها فراموشی مشکلات تنفسی افسردگی سایر اثرات احتمالی که بسیار نادر است شامل تحریک، توهم و کابوس است. کاهش دوز می تواند به کاهش عوارض جانبی کمک کند. داروهای ضد استرس و ضد اضطراب میتوانند یادگیری و به خاطر سپردن اطلاعات جدید و انجام برخی از کارهای جسمی و روانی را دشوار کنند. این تواناییها با از بین رفتن اثر دارو به حالت طبیعی برمیگردند. هنگامی که از این داروها برای کمک به خوابیدن استفاده می شود ممکن است برخی از اثرات خماری مانند خواب آلودگی صبح را به همراه داشته باشند.
توجه کنید که مصرف خودسرانه دارو ممکن است عواقب برگشت ناپذیری داشته باشد پس حتما قبل از مصرف هر گونه دارو با یک پزشک متخصص مشورت کنید.