تپش قلب
توضیحات
بیماری های مرتبط
پرفشاری خون (فشار خون بالا)
فشار خون بالا یا هایپرتنشن به عنوان افزایش متناوب یا مداوم در فشار خون بیش از 140/90 میلی متر جیوه تعریف می شود
پریکاردیت حاد
پریکاردیت حاد یا آماس حاد پریکارد قلب (به انگلیسی:Acute Pericarditis) یکی از نشانگان بالینی در پزشکی است. پریکاردیت حاد ناشی از التهاب پرده پیراشامه که پیرامون قلب را فراگرفته است، میباشد. پیراشامه یا پریکارد بافت همبند کیسه مانند است که قلب و آغاز رگهای بزرگ را میپوشاند و ۵۰ میلیلیتر مایع سروزی در آن قرار دارد.
تالاسمی
تالاسمی (Thalassemia) یک اختلال خونی ارثی است که در آن بدن توانایی تولید طبیعی هموگلوبین را ندارد. هموگلوبین پروتئینی در گلبولهای قرمز است که اکسیژن را به بافتهای بدن منتقل میکند. تالاسمی به دو نوع اصلی تقسیم میشود: آلفا تالاسمی: اختلال در تولید زنجیرههای آلفا هموگلوبین بتا تالاسمی: اختلال در تولید زنجیرههای بتا هموگلوبین نوع شدید آن به عنوان تالاسمی ماژور (یا کمخونی کولیها) شناخته میشود و فرد نیازمند تزریق مداوم خون است. نوع خفیفتر، تالاسمی مینور یا سالم حامل نام دارد که معمولاً علامت خاصی ندارد یا بسیار خفیف است.
تیروئیدیت
تیروییدیت یا سپردیسآماس بیماری است که در آن غده تیرویید ملتهب میشود. غده تیرویید یک عضو زاینده هورمون در قاعده گردن، کنار نای است. معمولاً افراد میانسال ۳۰ تا ۵۰ ساله از هر دو جنس را مبتلا میکند ولی در زنان شایعتر است.
حاملگی خارج رحمی
علت اصلی بارداری خارج از رحم رشد جنین در محلی غیر از رحم است. روند لقاح تخمک و اسپرم به این صورت است که تخمک پس از آزادسازی از تخمدان، به داخل لولههای فالوپ میرود. اسپرم نیز از مسیر واژن خود را به لولهها میرساند و در آنجا با تخمک لقاح مییابد. با آغاز رشد رویان، در مدت زمان کوتاهی سلول تخم به سمت رحم حرکت میکند و در آنجا به رشد خود تا زمان تولد ادامه میدهد. در برخی موارد، تخمک لقاحیافته به تخمدان برمیگردد و یا در همان لوله فالوپ یا بخش دیگری از حفره شکمی باقی میماند و به رشد خود ادامه میدهد. از آنجایی که سایر نقاط ذکر شده، فضای کافی برای بزرگ شدن جنین را ندارند؛ لذا بافت این نقاط پس از چند هفته متورم گشته و پاره میشود و همین امر، خونریزی داخلی و مرگ مادر را در پی خواهد داشت.