رنگپریدگی
توضیحات
بیماری های مرتبط
ادم ریه
ادم ریوی زمانی اتفاق میافتد که مایع در کیسههای هوایی ریهها جمع میشود و تنفس را دشوار میکند. این بیماری در تبادل گازی (دریافت اکسیژن و انتقال آن به خون و خارج کردن دیاکسیدکربن) اختلال ایجاد میکند و میتواند باعث نارسایی تنفسی شود. ادم ریوی میتواند حاد (به طور ناگهانی) یا مزمن (در طول زمان آهستهتر رخ دهد) باشد. ادم حاد ریوی یک اورژانس پزشکی است و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. یکی از شایعترین علل ادم ریوی نارسایی احتقانی قلب (Congestive heart failure) است که در آن قلب نمیتواند نیاز بدن را تأمین کند.
تالاسمی
تالاسمی (Thalassemia) یکی از انواع کم خونی است که در زمره بیماریهای ارثی قرار دارد که در آن مقدار هموگلوبین خون به کمتر از سطح طبیعی کاهش مییابد. هموگلوبین یکی از پروتئینهای بسیار کلیدی در حمل اکسیژن است و هرگونه نقص و اختلال در عملکرد آن بهصورت علائم کم خونی خود را نشان میدهد.
سندرم آگلوتینین سرد
نشانگان آگلوتینین سرد نوعی کمخونی همولیتیک خودایمن (اتو ایمیون) است. و مانند هر کمخونی همولیتیک خودایمن دیگری به انواع اولیه و ثانویه تقسیم میشود. در این نشانگان نیز مانند بقیه کمخونیهای همولیتیک اتو ایمن پادتنهایی در بدن ایجاد میشوند که به غشا گویچههای سرخ متصل میشوند و باعث تخریب گویچههای سرخ میشوند.
کولهسیستیت
کولهسیستیت (به انگلیسی: Cholecystitis) یعنی التهاب کیسه صفرا، این بیماری اغلب ناشی از سنگ کیسه صفرا (کله لیتیاز) میباشد. علائم بیماری به صورت کولیک صفراوی (درد به مدت ساعتها در ربع فوقانی راست شکم که به پشت و شانه راست انتشار دارد) گاه همراه با تهوع و استفراغ است. گاهی درد به دنبال مصرف غذای چرب میباشد. ممکن است فردی سالها سنگ کیسه صفرا داشته باشد ولی وارد مرحله حاد نشود. تنها ۲۵ درصد افراد دارای سنگ کیسه صفرا علائم کله سیستیت را تجربه می کنند. در کله سیستیت حاد ما درد شکمی شدید، تب و لرز، زردی، استفراغ و… داریم؛ که اغلب به علت انسداد مجرای کیستیک یا گردن کیسه صفرا توسط سنگ است ولی گاهی نیز سایر علل مانند تومورها موجب انسداد مجرا میشوند. البته کوله سیستیت بدون سنگ (Acalculous Cholecystitis) به صورت حاد در بیماران شدیداً بدحال و به صورت مزمن (CAC) نیز داریم. سنگ کیسه صفرا در این افراد بیشتر دیده میشود: خانمهای بالای ۴۰ سال، چاقی، بارداری، کاهش وزن سریع، رژیم غذایی پرچرب و کم فیبر، کمخونی داسی شکل، سابقه خانوادگی بیماری کیسه صفرا سونوگرافی استاندارد طلایی جهت تایید تشخیص است. کلانژیوگرافی آندوسکوپیک پس رونده (ERCP) گاه در تشخیص و درمان سنگ های مجرای صفراوی مفید است.
کمخونی
کمخونی حالتی است که در آن تعداد گلبولهای قرمز یا میزان هموگلوبین آنها کمتر از میزان طبیعی است. در کمخونی تخریب گلبولهای قرمز سریعتر از جایگزینی گلبولهای جدید است لذا خون گلبول قرمز کمتری خواهد داشت و در نتیجه میزان حمل اکسیژن به بافتهای بدن کاهش یافته و احساس خستگی ایجاد میشود.