ضربان قلب سریع
توضیحات
بیماری های مرتبط
آتلکتازی
آتلکتازی یا شُشچسبیدگی فرواُفت شش، عبارت است از جمع شدن یک قسمت از ریه یا تمامی یک ریه. این وضعیت باعث عدم جذب اکسیژن به مقدار کافی از ریه میشود.
آریتمی قلب
هر قلب دو دهلیز در بالا و دو بطن در پایین دارد که وظیفه کنترل ضربانهای قلب بر عهده دهلیز راست است. گره سینوسی یا SA نوعی ضربان ساز طبیعی است که با ایجاد سیگنالهای الکتریکی، دستور هر ضربان را صادر میکند.
آمبولی ریه
آمبولی ریه (PE) انسداد ناگهانی یک یا چند شریان ریوی توسط لخته خون (اغلب از پاها یا لگن) است. این وضعیت یک اورژانس پزشکی محسوب میشود زیرا جریان خون و اکسیژنرسانی به ریهها را مختل کرده و میتواند به آسیب بافتی، نارسایی قلبی یا مرگ منجر شود. شایعترین علت آن ترومبوز ورید عمقی (DVT) است.
اختلال هراس
همهی ما در طول زندگی بارها دچار احساساتی چون ترس و اضطراب شدهایم، زیرا این واکنشها کاملا طبیعی هستند و بدن در مواقع لازم این واکنشها را از خود نشان میدهد. اختلال هراس یا پانیک (panic) نیز شرایط مشابهی دارد، یعنی فرد دچار این اختلال بهطور منظم حملات ناگهانی وحشت و ترس را تجربه میکند که اغلب این واکنشها بدون دلیل خاصی هستند، اما حمله پانیک یا اختلال هراس چیست؟ در ادامه مقاله تصمیم داریم به سوال اختلال هراس چیست پاسخ دهیم و هرآنچه باید دربارهی این اختلال (panic disorder) بدانید را نیز در اختیارتان قرار دهیم. اما حمله پانیک چیست؟ حمله پانیک یک نوع ترس یا هراس شدید است که در صورت عدم وجود خطر واقعی یا علت ظاهری باعث واکنشهای شدید جسمی میشود. حملات پانیک بسیار ترسناک هستند، زیرا ممکن است فکر کنید که کنترل خود را از دست دادهاید، تنفس شما متوقف شده است، دچار حمله قلبی شدهاید یا حتی در حال مرگ هستید. طبق ویرایش پنجم دستورالعمل تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5)، منظور از حمله پانیک افزایش ناگهانی ترس یا ناراحتی شدید است که در عرض چند دقیقه به اوج خود میرسد.
افتادگی دریچه میترال
افتادگی دریچه میترال به انگلیسی Mitral valve prolapse که به عنوان سندروم کلیک-سوفل، سندروم بارلو، دریچه میترال بالون یا سندروم دریچه فلاپی نیز شناخته میشود، برآمدگی یک یا هر دو فلپ دریچه میترال به دهلیز چپ در طول انقباض قلب است. در طول این عارضه ممکن است یک یا هر دو فلپ قلب به درستی بسته نشوند و باعث نشت خون به سمت عقب شوند. این مشکل که با عنوان نارسایی دریچه میترال قلب (جریان خون به عقب) شناخته میشود، در صورت وجود عموماً خفیف است. این برگشت خون ممکن است منجر به سوفل (صدای غیر طبیعی در قلب به دلیل جریان خون آشفته) شود. تخمین زده میشود که افتادگی دریچه میترال در حدود ۳ درصد از جمعیت رخ میدهد. گاهی اوقات افراد از این وضعیت به عنوان پرولاپس دریچه میترال نیز یاد میکنند. در بیشتر مواقع، افتادگی دریچه میترال در ابتدا علائم یا عوارض کمی ایجاد میکند و در برخی افراد اصلاً هیچ علامتی ایجاد نمیکند. با این حال، افتادگی دریچه میترال ممکن است با گذشت زمان بدتر شود و عملکرد قلب را به نوعی مختل کند. هنگامی که دریچه میترال دچار اختلال میشود، میتواند خطر انواع مشکلات قلبی جدی، از جمله عفونت، آریتمی تهدید کننده زندگی و نارسایی احتقانی قلب را افزایش دهد.