کمبود پروتئین
توضیحات
کمبود پروتئین به وضعیتی اطلاق میشود که در آن بدن به اندازه کافی پروتئین از مواد غذایی دریافت نمیکند. پروتئینها برای رشد و ترمیم بافتها، تولید هورمونها و آنزیمها، و عملکرد صحیح سیستم ایمنی ضروری هستند. کمبود پروتئین میتواند به مشکلات بهداشتی متعددی منجر شود.
انتظار چه چیز هایی رو باید داشته باشیم؟
درمان کمبود پروتئین معمولاً شامل افزایش مصرف پروتئین از طریق رژیم غذایی است. در موارد شدید، ممکن است نیاز به مکملهای پروتئینی و درمانهای پزشکی باشد. با اصلاح رژیم غذایی و دریافت پروتئین کافی، علائم معمولاً بهبود مییابند.
روند پیشرفت طبیعی بیماری
کمبود پروتئین ممکن است بهطور تدریجی پیشرفت کند و در ابتدا ممکن است علائم خفیفی داشته باشد. در صورت ادامه عدم دریافت پروتئین کافی، علائم میتوانند شدیدتر شوند و به مشکلات جدیتری منجر شوند.
مشکلاتی که میتواند ایجاد کند
تحلیل عضلات (Muscle Wasting): کاهش توده عضلانی و ضعف عضلانی به دلیل عدم وجود پروتئین کافی برای ترمیم و رشد عضلات. مشکلات سیستم ایمنی (Immune System Problems): ضعف در سیستم ایمنی که میتواند منجر به افزایش خطر ابتلا به عفونتها و بیماریها شود. اختلالات رشد و توسعه (Growth and Development Disorders): در کودکان، کمبود پروتئین میتواند به تأخیر در رشد و توسعه منجر شود. پوسیدگی پوست و مو (Skin and Hair Deterioration): مشکلاتی مانند خشکی و شکنندگی پوست و مو به دلیل عدم وجود پروتئین برای ترمیم بافتها.
علائم
نازک و شکننده شدن موها و ریزش آن
ضعف و آتروفی عضلانی
تورم
بزرگی کبد
تحریکپذیری
بی اشتهایی
اسهال
پوست خشک، خشن و سرد
دارو ها
پزشکان
دکتر طاهره رضائی
پزشک عمومی
دکتر مژگان کریمی
پزشک عمومی
دکتر علیرضا توکلی
پزشک عمومی
مرکز تخصصی پوست و مو شید
پزشک عمومی
کلینیک تخصصی پوست و مو
پزشک عمومی
دکتر حامد زمانی
فوق تخصص گوارش و کبد
دکتر محمدرضا سیدمجیدی
فوق تخصص گوارش و کبد
دکتر علی فهیمی
فوق تخصص گوارش و کبد
دکتر ناصر علیزاده حقیقی
فوق تخصص گوارش و کبد
دکتر سیده نازنین منصوری
فوق تخصص گوارش و کبد