تشخیص بیماری هوشمند نویان

افتادگی دریچه میترال

افتادگی دریچه میترال به انگلیسی Mitral valve prolapse که به عنوان سندروم کلیک-سوفل، سندروم بارلو، دریچه میترال بالون یا سندروم دریچه فلاپی نیز شناخته می‌شود، برآمدگی یک یا هر دو فلپ دریچه میترال به دهلیز چپ در طول انقباض قلب است. در طول این عارضه ممکن است یک یا هر دو فلپ قلب به درستی بسته نشوند و باعث نشت خون به سمت عقب شوند. این مشکل که با عنوان نارسایی دریچه میترال قلب (جریان خون به عقب) شناخته می‌شود، در صورت وجود عموماً خفیف است. این برگشت خون ممکن است منجر به سوفل (صدای غیر طبیعی در قلب به دلیل جریان خون آشفته) شود. تخمین زده می‌شود که افتادگی دریچه میترال در حدود ۳ درصد از جمعیت رخ می‌دهد. گاهی اوقات افراد از این وضعیت به عنوان پرولاپس دریچه میترال نیز یاد می‌کنند. در بیشتر مواقع، افتادگی دریچه میترال در ابتدا علائم یا عوارض کمی ایجاد می‌کند و در برخی افراد اصلاً هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند. با این حال، افتادگی دریچه میترال ممکن است با گذشت زمان بدتر شود و عملکرد قلب را به نوعی مختل کند. هنگامی که دریچه میترال دچار اختلال می‌شود، می‌تواند خطر انواع مشکلات قلبی جدی، از جمله عفونت، آریتمی تهدید کننده زندگی و نارسایی احتقانی قلب را افزایش دهد.

افسردگی

گاهی ممکن است افراد نسبت به فعالیت‌هایی که قبلا در خانه و یا در محل کار انجام می‌دادند، علاقه کمتری نشان دهند. آنها احساس غم و یا اندوه کرده و یا احساس کنند که علاقه‌ای برای انجام فعالیت‌های روزانه خود ندارند. این امر می‌تواند در زندگی کاری و یا عاطفی آنها تاثیر منفی داشته باشد.

اکتروپیون

به برگشتن لبه پلک تحتانی به سمت خارج ، که باعث می­شود چشم و مخاط آن در معرض هوا و در نتیجه خشکی قرار گیرند، اکتروپیون گفته می­شود. فرد در این حالت دچار آبریزش شده و در صورت پاک ­کردن اشک، چشم خشک­ تر می­شود. اگر این بیماری درمان نشود، باعث ضخیم شدن مخاط داخلی پلک­ها شده و ایجاد التهاب و در نهایت صدمه به چشم می­شود.

اکتینومایکوز

اکتینومایکوز زمانی اتفاق می‌افتد که گونه‌های باکتری اکتینومایسس (Actinomyces) به دلیل آسیب بافتی در بدن پخش شوند. باکتری اکتینومایسس به عنوان فلور طبیعی در مخاط دهان، گلو، دستگاه گوارش، مجاری ادراری و در دستگاه تناسلی زنان وجود دارد. اما اگر از محیط معمول خود به سایر نقاط بدن پخش شوند، عفونت ایجاد کرده و خطرناک خواهند بود. انتشار این باکتری در بدن ممکن است به دلایل زیر اتفاق بیفتد: بیماری آسیب بافتی به دلیل جراحت یا جراحی آسیب بافت داخلی بدن. به عنوان مثال آسیب مری در اثر استخوان ماهی پوسیدگی دندان یا بیماری لثه گاهی اوقات، عفونت ممکن است آنقدر شدید باشد که وارد استخوان و ماهیچه شود. مطالعات صورت گرفته نشان داده است که اکتینومایکوز مسری نیست. زیرا این باکتری‌ها نمی‌توانند خارج از بدن انسان زنده بمانند و عفونت‌ها معمولاً پس از آسیب بافت رخ می‌دهند. لازم به ذکر است که باکتری اکتینومایسس بی‌هوازی است. این بدان معنی است که در اعماق بافت‌های بدن زندگی می‌کند. جایی که سطح اکسیژن بسیار پایین است. به همین دلیل تشخیص این نوع عفونت باکتریایی می‌تواند سخت باشد.

اکلامپسی

اکلامپسی از عوارض شدید پره اکلامپسی است. این یک وضعیت نادر اما جدی است که در آن فشار خون بالا منجر به تشنج در دوران بارداری می شود. از هر ۲۰۰ زن مبتلا به پره اکلامپسی، ۱ نفر دچار اکلامپسی می شود. حتی اگر سابقه تشنج نداشته باشد، ممکن است دچار اکلامپسی شود. از آنجا که پره اکلامپسی می تواند منجر به اکلامپسی شود، ممکن است علائم هر دو بیماری را داشته باشید. با این حال، برخی از علائم شما ممکن است به دلیل شرایط دیگری مانند بیماری کلیوی یا دیابت باشد. تشنج دوره‌هایی از اختلال در فعالیت مغز است که می‌تواند باعث اپیزودهای خیره شدن، کاهش هوشیاری و تشنج (لرزش شدید) شود.

اگزما

اگزما از بیماری‌های شایع پوستی است که باعث خشک شدن پوست، خارش و قرمزی آن می‌شود. این بیماری ممکن است به صورت بثورات جلدی بسیار خفیف که بسیار سریع از بین می‌رود یا زخم‌های شدید با دوره طولانی‌تر باشد. بثورات پوستی غالبا با خارش همراه هستند. از بین بردن خارش پوست از اهداف اصلی درمان این بیماری به شمار می‌آید. درماتیت پوستی از بیماری‌های شایع در نیوزلند است که از هر سه نفر، یک نفر آنها را درگیر می‌کند که بیشتر این افراد جوانان نیوزلندی هستند. همچنین ۱۵ درصد کودکان نیوزلندی نیز به اگزما، مبتلا می شوند.

التهاب

التهاب نوعی پاسخ موضعی بدن است که به دنبال خراش، بریدگی، سوختگی یا هر نوع آسیب بافتی دیگر بروز می‌کند و باعث تورم، قرمزی، گرمی، و خارش محل آسیب دیده می‌شود. التهاب یک پاسخ فیزیولوژیک به محرک‌های گوناگون مانند عفونت و زخم‌های بافتی، سرمای زمستان و …

الکلیسم

الکلیسم (به انگلیسی: Alcoholism ) یا مِی‌بارگی عبارت است از هر نوع مصرف بیش از اندازهٔ الکل که منجر به آسیب شدید به سلامت جسم یا روان فرد شود.

انتروپیون

درون‌برگشتگی یا آنتروپیون (به انگلیسی: ENTROPION ) یک بیماری است که معمولاً دراثر برگشتن پلک به طرف داخل ایجاد می‌شود و در نتیجه آن مژهها در روی قرنیه قرار می‌گیرند.

انتروکولیت با غشای کاذب

کولیت با غشای کاذب (Pseudomembranous colitis) که به آن کولیت آنتی بیوتیکی نیز گفته می شود، عبارت از التهاب روده بزرگ همراه با رشد بیش از حد باکتری کلستریدیوم دیفیسیل است. رشد بیش از حد کلستریدیوم دیفیسیل اغلب به بستری شدن اخیر فرد در بیمارستان و درمان آنتی بیوتیکی وی مرتبط است. عفونت های کلستریدیوم دیفیسیل بیشتر در افراد بالای ۶۵ سال شایع است.

انحراف تیغه بینی

انحراف تیغه بینی یا به اصطلاح Deviated Septum یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که بسته به شدت و ضعف با عوارض گوناگونی همراه است. به طور معمول، برطرف کردن عارضه انحراف بینی نیازمند انجام جراحی یا سیتوپلاستی (Septoplasty) است. این عارضه در شرایط حاد، زندگی روزمره و سلامت افراد را به شدت تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. می توانید با متخصص گوش، حلق و بینی گفت و گو کنید . انحراف بینی را با : سردرد گرفتگی بینی و سینوزیت می شناسیم. این اختلال نسبتا شایع که بسیاری از عمل های جراحی بینی برای درمان آن انجام می شود می تواند با یک شکستگی ساده در بینی و یک تصادف ایجاد شود. هرچند انحراف بینی علائم ظاهری خاصی را نمایان نمی کند اما معضلات شدیدی را برای فرد گرفتار ایجاد می کند که در طول این مدت می تواند بسیار دردناک و ازار دهنده باشد و فرد را مستعد سرماخوردگی ها و سینوزیت مزمن بکند. انحراف بینی به آسیب غضروف تیغه ی میانی بینی گفته می شود که در داخل حفره ی بینی ایجاد شده ، معمولا علائم ظاهری ایجاد نمی کند و بسته به نوع انحراف می تواند در یک کانال و یا هر دو کانال بینی موجب انسداد و اختلال شود.

انحراف چشم

هرگونه انحراف از هم‌راستایی صحیح چشم‌ها را لوچی یا چپ‌چشمی یا استرابیسم (به انگلیسی: Strabismus ) می‌گویند. انحراف چشم عبارت است از عدم هماهنگی حرکت عضلات چشم یا عدم توانایی تمرکز بین دو چشم که باعث می‌شود چشم‌ها در جهات متفاوتی قرار بگیرند.

اندوکاردیت

اندوکاردیت التهابی تهدیدکننده پوشش داخلی دریچه‌های قلب (آندوکاردیوم) است. این بیماری معمولا در اثر عفونت ایجاد می‌شود. باکتری‌ها، قارچ‌ها یا سایر میکروب‌های قسمت هایی از بدن، مانند دهان، از طریق جریان خون پخش شده، و به مناطق آسیب دیده قلب فرد متصل می‌شوند. اگر بیماری به سرعت درمان نشود، اندوکاردیت می‌تواند به دریچه‌های قلب آسیب برساند یا آن را از بین ببرد. درمان اندوکاردیت شامل داروها و گاهی اوقات جراحی است. افرادی که بیشتر در معرض خطر اندوکاردیت هستند، معمولاً دریچه‌های قلب آسیب دیده، دریچه‌های قلب مصنوعی یا مشکلات قلبی دیگری دارند.

انسداد روده

انسداد روده یا ایلئوس (به انگلیسی: Ileus ) ایلئوس اختلال در توانایی حرکتی طبیعی روده است. این اختلال می‌تواند ناشی از فقدان پریستالسی یا انسداد مکانیکی باشد. توقف جریان رو به جلو و پیشروی محتویات روده بخاطر انسدادهای مختلف می‌تواند در هر سنی، از نوزادی تا سالخوردگی، رخ دهد.

انسفالوپاتی اسفنجی شکل

انسفالوپاتی‌های اسفنجی شکل قابل انتقال دسته‌ای از انسفالوپاتی‌ها هستند که در آنها بافت مغز ابتدا به شکل حفره حفره (اسفنجی شکل) تحلیل می‌رود و سپس بیمار در اثر آن می‌میرد. انسفالوپاتی‌های اسفنجی شکل شامل: بیماری کروتزفلد جاکوب بیماری کورو جنون گاوی بیماری اسکرپی می‌باشد.

انعقاد درون‌رگی منتشر

انعقاد درون رگی منتشر یا لختگی درون رگی پخش شونده ( disseminated intravascular coagulation ) یا به اختصار DIC ، به معنای نارسایی انعقادی گسترده است که به معنی فعال شدن آسیب شناختی سامانه ی انعقاد خون به گونه ی پیشرونده در رگ های مختلف بدن است. این بیماری خطرناک و کشنده است که به دلایل مختلفی به صورت ثانویه رخ می دهد.

اوتیت

التهاب گوش یا عفونت گوش که به نام اوتیت (به انگلیسی: Otitis ) شناخته می‌شود، یکی از بیماری‌های شایع گوش است. شایع‌ترین نوع آن عفونت گوش داخلی به ویژه بخش حلزونی گوش می‌باشد.

اوتیسم

اختلال اوتیسم یا طیف اوتیسم (ASD) یک اصطلاح گسترده است که پزشکان از آن برای توصیف گروهی از اختلالات رشدی عصبی استفاده می‌‌کنند. این اختلالات با مشکلات ارتباطی و تعامل اجتماعی مشخص می‌شوند. افراد مبتلا به ASD اغلب علائم یا الگوهای رفتاری محدود، تکراری و کلیشه‌ای را نشان می‌دهند. اصطلاح «طیف» در این تعریف بازتاب­‌دهنده این حقیقت است که علائم در بین افراد مختلف متفاوت است و انواع و شدت متغیری دارد. اوتیسم در پسران چهار برابر دختران است.

اورتریت

اورتریت (به انگلیسی: urethritis) عبارت است از التهاب یا عفونت پیشابراه ( مجرایی که ادرار از طریق آن از مثانه به خارج می‌رود). اورتریت غالباً با التهاب مثانه (سیستیت‌) همراه است. این بیماری در تمام سنین و هر دو جنس دیده می‌شود ولی در جنس مؤنث چند برابر شایع‌تر است.

اوریون

اُورِیُون (به فرانسوی: Oreillons ) یا گوشک یا بناگوشک یا بناریشک یک بیماری ویروسی توسط ویروس اُورِیُون است که معمولاً کودکان را مبتلا می‌کند. تظاهر اصلی و عمده این بیماری التهاب غده بناگوشی است، ولی ممکن است این عفونت به غده‌های دیگر، مانند لوزالمعده، مغز، بیضه و تخمدان هم گسترش یابد. این بیماری یک عفونت واگیر است.

ایدز

ایدز یک ویروس آسیب رسان به سیستم ایمنی بدن است، که سلول های CD۴ که از نوع سلول های ایمنی دسته T هستند را تحت تاثیر قرار داده و از بین می برد. از بین بردن سلول های T فرد مبتلا، با گذشت زمان افزایش پیدا می کند و بدن فرد بیمار، مستعد ابتلا به انواع بیماری های از جمله، انواع سرطان ها، می شود. با کاهش تعداد سلول های CD۴، سیستم ایمنی بدن ضعیف می شود، به طور طبیعی در افراد بزرگسال تعداد CD۴ معمولا از ۵۰۰ تا ۱۵۰۰، در یک میلی متر مکعب است، ولی فردی که ایدز مبتلا است این مقدار به زیر ۲۰۰ عدد می رسد.

ایست قلبی

ایست قلبی یا ارست قلب (به انگلیسی: Cardiac arrest ) یا ایست قلبی تنفسی در پزشکی، به عنوان توقف گردش خون شناخته می‌شود. در این حالت عضلهٔ قلب هیچ‌گونه انقباضی نداشته و قلب هیچ خروجی و جریان خونی ندارد. ایست قلبی یکی از شرایطی‌ست که ممکن است برای یک پزشک در صدور گواهی فوت قانونی مورد استفاده قرار گیرد.

ابولا

ابولا یک ویروس نادر اما کشنده است که باعث تب، بدن درد و اسهال و گاهی خونریزی در داخل و خارج بدن می شود. همانطور که ویروس در بدن پخش می شود، به سیستم ایمنی و اندام ها آسیب می رساند. در نهایت باعث کاهش سطح سلول های لخته کننده خون می شود. این منجر به خونریزی شدید و غیرقابل کنترل می شود.

برفک دهان

برفک دهان به دلیل از بین رفتن باکتری‌های مفید موجود در دهان ایجاد می‌شود و با این وضع قارچ‌های کاندیدای موجود در دهان رشد بیش از حد پیدا می‌کنند و به صورت برفک در دهان دیده می‌شوند. برفک دهان اکثراً توسط قارچ کاندیداآلبیکانس و گاه توسط قارچ‌های کاندیدا گلابراتا و کاندیدا تروپیکالیس ایجاد می‌شود.

بروسلوز

تب مالت یا همان بروسلوز بیماری عفونی است که بین حیوانات و انسان قابل انتقال می‌باشد. عامل این عفونت باکتری بروسلا می‌باشد که بین حیوانات و انسان‌ها به صورت مشترک بیماریزا است. این بیماری در حیوانات با نام سقط جنین واگیر و یا بروسلوز مرسوم است.

ام اس

مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس یک بیماری عصبی فلج کننده مغز و نخاع است. در بیماری ام اس سیستم ایمنی بدن به غلاف محافظ (میلین) بافت عصبی حمله کرده و موجب اختلال در ارتباط بین مغز و دیگر مناطق بدن می‌شود؛ در نهایت این بیماری منجر به تخریب موقت ویا آسیب دائمی به اعصاب می‌شود.

برونشکتازی

برونشکتازی (bronchiectasis) یک بیماری شایع است با دوره‌ای از عفونت‌های مکرر قفسه سینه، که به راه‌های هوایی آسیب می‌رساند و آنها را مستعد عفونت بیشتر می‌کند. نشانه‌های تیپیکال آن شامل سرفه مداوم و تولید خلط است. هدف اصلی درمان، کاهش عفونت‌های ریه و بهبود کیفیت زندگی است.

برونشیت

برونشیت یا نایژه‌آماس (به انگلیسی: bronchitis ) به التهاب نایژه‌ها در شش گفته می‌شود. این عارضه در اثر تورم نای یا نایژک‌ها بروز می‌کند و به علت عفونت توسط باکتری‌ها و ویروس‌ها یا در اثر تحریکاتی مانند هوای آلوده و سیگار کشیدن و همچنین مواجهات شغلی سیستم تنفس با فلز کادمیوم (به شکل مزمن) ایجاد می‌شود.

برونشیت مزمن

برونشیت مزمن، یک بیماری جدی تر و تحریک یا التهاب مداوم پوشش لوله های برونش است که اغلب به دلیل سیگار کشیدن است. برونشیت زمانی اتفاق می‌افتد که مجرا‌هایی که هوا را به ریه‌های شما می‌رسانند، به نام مجرا‌های برونش، ملتهب و متورم می‌شوند. در نهایت با سرفه و مخاط آزاردهنده مواجه می شوید.

برونشیولیت

برونشیولیت عبارت است از یک عفونت حاد، بسیار مسری و ویروسی ریه که در نوزادان ۰ تا ۱۲ ماه شایع است. این بیماری هر سال در ماه‌های زمستان رخ می‌دهد، و باعث می‌شود راه‌های هوایی کوچک در ریه‌ها ملتهب شده و با مواد التهابی (debris) پر شوند. راه‌های هوایی باریک شده و این منجر به مسدود شدن مسیر آزاد هوا می‌شود.

برونکوپنومونی

برونکوپنومونی (به انگلیسی: Bronchopneumonia ) التهاب حاد نایژه و زیر مجموعه‌ای از سینه‌پهلو است که همراه با تکه‌های ملتهب در نزدیکی لوب‌های ریه است. این بیماری اغلب با سینه‌پهلوی لخته‌ای اشتباه می شود. اما در کارهای بالینی اعمال آن دشوار است. چنانکه الگوها اغلب با یکدیگر تداخل می‌کنند.

بری‌بری

بیماری بری بری نوعی اختلال است که در صورت کمبود وجود تیامین یا ویتامین B۱ در بدن ممکن است بروز کند. کمبود شدید این ماده مغذی می‌تواند منجر به آسیب‌های ماندگار در سیستم عصبی و قلب شود. کلمه بری بری از یک کلمه در زبان سینهالی گرفته‌شده و به معنای ضعف شدید است زیرا می‌تواند علائمی شدید و حتی تهدیدکننده حیات ایجاد کند. تیامین در شکاندن مولکول‌های قند مانند گلوکز به‌منظور تولید انرژی نقش مهمی دارد. علاوه بر این، در ساختار غشای سلولی نورون‌ها نیز وجود دارد. کمبود این ویتامین موجب ابتلا به بری‌بری و پیدایش علائمی چون خستگی مفرط و اختلال در کارکرد قلب، دستگاه عصبی، ماهیچه‌ها و دستگاه گوارش می‌شود. بخشی که بری بری را خطرناک می‌کند این است که تیامین در مدت‌زمان کمی در بدن به‌طور کامل تخلیه می‌شود. تنها دو تا سه هفته طول می‌کشد که ذخایر تیامین در بدن به‌طور کامل تخلیه شوند.

بلاستومایکوزیس

بلاستومایکوزیس (به انگلیسی: Blastomycosis ) نوعی بیماری قارچی بسیار نادر ولی خطرناک است. بلاستومایکوزیس معمولاً ابتدا پوست و ریه را درگیر می‌سازد. بلاستومایسس درماتیتیدیس، عامل ایجاد کننده بلاستومایکوزیس.

بلفارواسپاسم

بلفارواسپاسم اختلال در عملکرد پلک‌ها است که با بسته شدن غیر-ارادی پلک، به دلیل انقباضات عضلات چشم، تظاهر می‌یابد. بوتولینوم توکسین نوع A یک ماده شیمیایی طبیعی و قوی است که می‌تواند موجب فلجی شدید (عدم توانایی حرکت در قسمتی از بدن که تزریق در آن صورت می‌گیرد) در حیوانات و انسان‌ها شود.

بلفاریت

پلک‌آماس یا بلفاریت (به انگلیسی: Blepharitis ) التهاب پلک‌ها به ویژه در لبه آنهاست. این بیماری شایع بوده و ممکن است بر اثر یک عفونت خفیف میکروبی یا بیماری پوستی منتشر ایجاد شود. بلفاریت به دو شکل رخ می‌دهد: بلفاریت قدامی و بلفاریت خلفی. در بلفاریت قدامی قسمت جلویی و خارجی پلک که محل اتصال مژه هاست درگیر می‌شود.

بلوک قلبی

بلوک قلبی (به انگلیسی: Heart block ) یکی از انواع آریتمی قلبی (به معنی غیرطبیعی بودن ریتم قلب) است. ریتم طبیعی قلب از گره سینوسی آغاز شده و پس از انتقال به گره دهلیزی-بطنی در بطنها منتشر می‌شود. در نتیجه این نحو هدایت تحریک الکتریکی، ابتدا دهلیز و با فاصله کمی بطن‌ها منقبض می‌شوند.

بواسیر

بَواسیر یا هِموروئید (به انگلیسی: Hemorrhoid ) به گشاد شدن رگ‌های وریدی در مجرای مقعدی می‌گویند که به کنترل مدفوع کمک می‌کنند. آن‌ها زمانی‌که متورم یا ملتهب می‌شوند «بیمارگونه» یا همان بواسیر می‌شوند. آن‌ها در حالت فیزیولوژیک خود مانند بالشتکی مرکب از مجرای سیاهرگی و بافت همبند عمل می‌کنند.

بوتولیسم

بوتولیسم یک بیماری فلج کننده جدی و نادر است که به وسیله سم حاصل از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می شود. سه نوع عمده بوتولیسم عبارتند از: - بوتولیسم غذایی Food-borne botulism : باکتری مضر در محیط کم اکسیژن پیشرفت و تولید سم می کند، مانند غذاهای کنسرو شده . غذاهای خانگی کنسرو شده ، مانند سبزیجات و گوشت، معمولا منبع نوع غذایی است و در اثر خوردن غذاهایی که در تهیه آنها حرارت کمی بکار رفته و بعد از تهیه سم بوتولینوم در آنها ایجاد شده و سپس به هنگام مصرف حرارت کمی دیده اند ، ایجاد می شود . - بوتولیسم زخم Wound botulism : اگر این باکتری وارد بریدگی شود، آنها می توانند ایجاد یک عفونت خطرناک کنند که تولید سم می کند.افراد همچنین بعد از تزریق داروهای غیر قانونی و مخدر عفونی می شوند. - بوتولیسم نوزادان Infant botulism: این شایعترین شکل بوتولیسم است . شروع آن بعد از رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم در روده بچه ها است. این به طور نمونه بین سن ۶ هفتگی و ۶ ماهه برجسته و بارز است.بچه ها ممکن است باکتری را اغلب به صورت هاگ شکل دریافت دارند،در سیستمهای آنها بعد از اینکه آنها غذای آلوده می خورند یا در تماس با خاک که حاوی هاگ های باکتری است قرار می گیرند. این ذرات در روده رشد و سم آزاد می کنند. تمام اشکال بوتولیسم کشنده است و به عنوان اورژانس های پزشکی در نظر گرفته می شود. کلستریدیوم بوتولینوم ارگانیسم میله ای شکلی است که در وضعیت کم اکسیژن (بی هوازی ) بهتر رشد می کند. باکتری در حالت غیرفعال زنده می ماند تا این که در شرایط مناسب برای رشد قرار بگیرد. ۷ نوع سم بوتولیسم شناخته شده اند که با حروف A تا G نشانی داده می شوند. تنها انواع A ، B ، E ، F در انسان سبب بیماری می شوند.

بی اشتهایی

بی اشتهایی به انگلیسی Anorexia (آنورکسیا) نام دارد. برای این که بخواهید کاملاً این موضوع را درک کنید، اجازه دهید تعریف واضحی از این موضوع داشته باشیم. همان‌طور که گفتیم بی‌اشتهایی عصبی در حقیقت ترس از چاق شدن نیست، بلکه یک ترس دلهره‌آور از داشتن یک وزن طبیعی و عادی است. این ترس به‌حدی فرد را قانع می‌کند که دیگر فرد بیمار مصرف غذا را تا یک سطح خطرناک کم کرده و حتی رفتارهای عجیبی مانند انجام ورزش‌های شدید و سنگین، استفراغ و استفاده از ملین‌ها در این افراد دیده می‌شود. اوج سنی که افراد به این بیمار مبتلا می‌شوند بین ۱۵ تا ۱۹ سالگی است، اگرچه که در سنین پایین‌تر و بیشتر از این نیز دیده می‌شود.

بورگر

بیماری بورگر یا ترومبوآنژئیت انسدادی (به انگلیسی: Thromboangiitis Obliterans ) یا (به انگلیسی: Buerger Disease ) نوعی اختلال انسدادی غیر آترواسکلروتیک سرخرگ‌ها و سیاهرگ‌های کوچک تا متوسط اندامهای فوقانی و تحتانی است. علت این انسداد التهاب مکرر و پیشرونده و ایجاد لخته در دیواره رگ هاست.

بیماری بهجت

بیماری بهجت یا بیماری چیچک یا بیماری آدمنتیاس (نام علمی: Behçet's disease) یک نوع از التهاب رگ‌ها می‌باشد که در ایجاد مشکلات بینایی از جمله کوری، و ایجاد ضایعات پوستی در دهان، پستان، سرفه با حالت صدای پرنده و آلت دردناک نقش دارد. ضایعات پوستی به شکل آفت دردناک هستند.

بیماریهای ذخیره‌ای لیزوزومال

بیماری‌های ذخیره‌ای لیزوزومی (به انگلیسی: Lysosomal storage disease ) حدود پنجاه بیماری نادر ارثی هستند که اشکالات متابولیکی در عملکرد لیزوزوم‌ها (یک اندامک داخل سلولی) وجود دارد. عکاسی ریزنگاری بیماری گوچر، با سلول‌هایی که دارای ویژگی مچاله‌شده سیتوپلاسم هستند.

پارزی

پارزی به وضعیتی گفته می‌شود که در آن حرکات ماهیچه‌ای ضعیف یا مختل شده باشد، حتی در برخی اوقات این بیماری را “فلج خفیف” یا “فلج جزئی” می‌نامند. زمانی که پارزی در بدن به وجود می‌آید عضلات اولین عضوهایی هستند که تحت تاثیر قرار می‌گیرند که این فلج‌ معمولاً ناشی از آسیب‌های عصبی هستند. در واقع این شبکه وسیعی از اعصاب هستند که حرکت ماهیچه‌های بدن را کنترل می‌کنند، اگر بخشی از این شبکه آسیب ببیند، مسلما عضلات ناحیه آسیب دیده به درستی کار نمی‌کنند. عوامل بسیار متنوعی باعث به وجود آمدن این فلج‌ها می‌شوند که انواع متنوعی دارند. پارزی اغلب بر اساس ناحیه‌ای از بدن که تحت تاثیر قرار گرفته است، طبقه‌بندی می‌شود.

پارکینسون

بیماری پارکینسون نوعی اختلال پیشرونده سیستم عصبی است که بر روی حرکت تأثیر می گذارد. علائم به تدریج شروع می شود و گاهی اوقات تنها با یک لرزش کوچک در یک دست، که فرد به سختی متوجه آن می شود، آغاز می شود. علاوه بر لرزش ها که بسیار رایج هستند، این اختلال معمولاً باعث خشکی یا کند شدن حرکت نیز می شود. در مراحل اولیه بیماری پارکینسون ممکن است حالت چهره به میزان کم بیانگر این بیماری باشد. ممکن است دست ها هنگام راه رفتن تکان نخورند. ممکن است حرف زدن فرد آرام یا مبهم شود. علائم بیماری پارکینسون با پیشرفت بیماری و با گذشت زمان بدتر می شود. اگرچه بیماری پارکینسون قابل درمان نیست اما داروها ممکن است علائم شما را به میزان قابل توجهی بهبود بخشند. گاهی اوقات پزشکان مغز و اعصاب ممکن است برای تنظیم مناطق خاصی از مغز و بهبود علائم، جراحی را پیشنهاد کند.

بیماری پاژه

بیماری پاژه استخوان (استئیت دفورمانس) یک بیماری استخوانی با پیشرفت تدریجی که مشخصه آن عبارتست از تخریب استخوانی و بازسازی استخوانی بیش از حد طبیعی. استخوان بازسازی شده شکننده و ضعیف است. پاژه یک بیماری سرطانی نیست. این بیماری معمولاً استخوان‌های جمجمه، ستون فقرات، ساق پا، و لگن را مبتلا می‌سازد.

پاچنبری

کلاب فوت یک بیماری مادرزادی است (از بدو تولد وجود دارد) که باعث می شود پای کودک به سمت داخل یا پایین بچرخد. این عارضه گاه در یک پا و گاه در هر دو پا با شدت های مختلف، نمایان می شود. در نوزادانی که پای پرانتزی دارند، تاندون هایی که ماهیچه های ساق پای آنها را به پاشنه پایشان متصل می کند خیلی کوتاه هستند.

پارانویا

بدگُمانی یا پارانویا (به انگلیسی: Paranoia ) در تعریف عام آن، غریزه یا فرایندی از فکر است که تحت تأثیر اضطراب یا ترس به حالتی غیرمنطقی و وهم آلود در می‌آید. افراد پارانوئید معمولاً فکر می‌کنند که دیگران برای آزار و اذیت آن‌ها می‌کوشند یا فکر می‌کنند که دیگران به دنبال توطئه علیه آن‌ها هستند.

پانکراتیت

پانکراتیت حاد (acute pancreatitis) التهاب ناگهانی پانکراس است که می‌تواند به آسیب قلب، ریه‌ها و کلیه منجر شده و منجر به نارسایی آنها شود. پانکراتیت حاد معمولا به صورت درد قسمت فوقانی شکم که به پشت انتشار دارد، تظاهر پیدا می‌کند. با این حال، علت‌های مختلفی برای درد قسمت فوقانی شکم وجود دارد.

پتوز

افتادگی پلک یا پتوز عارضه ای است که مشخصه آن شل شدن و افتادن پلک بالا است. این عارضه که در اصطلاح پزشکی «بلفاروپتوز» نیز گفته می شود، دارای گونه های متفاوتی است. برای مثال افتادگی یک پلک «پتوز یک طرفه» و افتادگی دو پلک «پتوز دوطرفه» نامیده می شود. چنانچه پوست اضافی و پف کرده در بخش فوقانی پلک بالا وجود داشته باشد، به آن عارضه درماتوکالاسیس (dermatochalasis) می گویند. افتادگی پلک گاهی مادرزادی است و گاهی در طول عمر ایجاد می شود و اکتسابی است. پتوز ممکن است موقتی یا دائمی باشد. درمان متداول افتادگی پلک معمولاً جراحی است. این عمل بر روی عضله بالابرنده پلک (عضله مولر یا عضله لواتور/ آپونوروز) انجام می شود.

پدیده داون

پدیده داون یا Dawn phenomenon صبح زود (معمولاً بین ۲ تا ۸ بامداد) در افراد دیابتی باعث افزایش قند خون (گلوکز) می‌شود. پدیده داون ممکن است توسط آزادسازی هورمون رشد، کورتیزول، گلوکاگون یا اپی‌نفرین به وجود بیاید. ترشح تمام این هورمون‌ها در کبد می‌تواند باعث بالا رفتن سطح گلوکز خون شود.

پرفشاری خون

فشار خون بالا یا پرفشاری خون (به انگلیسی: Hypertension ) که گاهی به آن پرفشاری شریانی گفته می‌شود، یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون در شریان‌ها بالا می‌رود. به دنبال این افزایش فشار، قلب باید برای حفظ گردش خون در رگ‌های خونی شدیدتر از حالت طبیعی فعالیت کند.

پرکاری پاراتیروئید

غدد پاراتیروئید که در واقع چهار غده مجزا در قسمت خلفی غده تیروئید هستند با ترشح هورمون پاراتورمون وظیفه کنترل سطح سرمی کلسیم را برعهده دارد. اگر به دلیلی افزایش سطح هورمون پاراتورمون را علی‌رغم سطوح بالای کلسیم سرم داشته باشیم پرکاری پاراتیروئید نامیده می‌شود.

پرکاری تیروئید

پرکاری تیروئید (هیپرتیروئیدیسم) (به انگلیسی: Hyperthyroidism ) که هایپرتیروئیدی هم نامیده می‌شود، نوعی بیماری غدّهٔ تیروئید است که در آن تیروئید بیش از مقدار طبیعی، هورمون ترشّح می‌کند. هورمون‌های مترشحه از غدّهٔ تیروئید T۴ (تیروکسین) و T۳ (تری‌یدوتیرونین) هستند که توسط TSH (هورمون محرکه تیروئید) تنظیم می‌شوند.

پروستاتیت

پروستاتیت یک بیماری عفونی در غده پروستات است که معمولاً با ادرار دردناک، درد در کشاله ران، ناحیه لگن و اندام تناسلی خود را نشان می‌دهد. در بیشتر موارد، ورود باکتری از راه مجاری ادراری، دلیل اصلی التهاب پروستات در نظر گرفته می‌شود.

پریاپیسم

پریاپیسم یا نعوظ مانا (به انگلیسی: Priapism )‎ بیماری نادری است که آلت تناسلی جنس مذکر در غیاب تحریک جنسی ترصد یا همت یا بعد از تحریک جنسی به مدت طولانی در حالت نعوظ باقی می‌ماند.

پریتونیت( التهاب صفاق)

پریتونیت (به انگلیسی: Peritonitis ) به معنی التهاب صفاق است. علل پریتونیت متفاوت است. پریتونیت می‌تواند اولیه (بدون علت قابل تشخیص) یا ثانویه (به دلایلی مانند تروما، جراحی یا آلودگی با محتویات روده) باشد. پریتونیت اولیه اغلب همراه با آسیت است.

پریکاردیت حاد

پریکاردیت حاد یا آماس حاد پریکارد قلب (به انگلیسی:Acute Pericarditis) یکی از نشانگان بالینی در پزشکی است. پریکاردیت حاد ناشی از التهاب پرده پیراشامه که پیرامون قلب را فراگرفته است، می‌باشد. پیراشامه یا پریکارد بافت همبند کیسه مانند است که قلب و آغاز رگ‌های بزرگ را می‌پوشاند و ۵۰ میلی‌لیتر مایع سروزی در آن قرار دارد.

پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری مرتبط با دستگاه ایمنی بدن است. در طی این بیماری دستگاه ایمنی با ارسال سیگنال‌های معیوب موجب تسریع رشد سلول‌های پوست می‌شود. در واقع در حالت عادی سلول‌های پوست به‌طور دائم از لایه‌های زیرین به طرف سطح حرکت کرده، در آنجا هسته‌های خود را از دست داده و به صورت پوسته‌های مرده از بدن دفع می‌شوند.

پلاگر

پلاگر (به انگلیسی: Pellagra ) یک نوع بیماری است که در اثر کمبود نیاسین (ویتامین ب۳) به وجود می‌آید. کمبود تریپتوفان (یک نوع اسید آمینه) و ویتامین B۶ و B۲ و آهن نیز در بروز این بیماری نقش دارند. همچنین، پلاگر می‌تواند حاصل برخی اختلالات همچون سندرم کارسینویید باشد که موجب تغییراتی در متابولیسم پروتئینها می‌شوند.

پلی آرتریت

پلی آرتریت (Polyarteritis) به برخی از انواع التهاب عروقی (واسکولیت) گفته می‌شود که شریانهای با اندازه متوسط را درگیر می‌سازند . معمولاً درگیری عروق به دلیل واکنشهای ایمنی است . از معروفترین این واسکولیتها پلی آرتریت ندوزا است .

پلی آرتریت ندوزا

پلی‌آرتریت ندوزا (به انگلیسی: Polyarteritis nodosa ) یک واسکولیت سیستمیک هم در شریان‌های کوچک و هم در شریان‌های متوسط است. دیواره رگ‌های متعددی ("پلی" آرتریت) به شکل پراکنده در نقاط مختلف بدن درگیر می‌شوند.

پلی سیتمی ورا

"پلی سیتمی ورا" نوعی بیماری خونی میلوپرولیفراتیو است که در آن مغز استخوان بیش از حد موردنیاز گلبول قرمز می‌سازد. در این بیماری ممکن است تولید پلاکت و گلبول سفید نیز افزایش یافته باشد. بیماری اغلب بدون علامت است. پلی سیتمی ورا نوعی پُرخونی است که در آن، بیش از یک سوم افراد از خارش رنج می‌برند.

پلی‌میوزیت

بیماری پلی میوزیت یک بیماری روماتیسمی و التهابی عضله می باشد دراین بیماری عضلات دچار التهاب می شوند و این التهاب باعث می شود قدرتشان را از دست داده و به تدریج ضعف عضلانی بوجود آید. شروع بیماری معمولا با یک سری علایم همراه است. خستگی، ضعف، درد عضله و گاها تب و به تدریج ظرف ۲تا ۳ ماه بیمار احساس ضعف در عضلاتش میکند.

پمفیگوس

پمفیگوس وُلگاریس (Pemphigus vulgaris) یک بیماری پوستی مزمن نادر و شایع‌ترین شکل پمفیگوس است. پمفیگوس از کلمه یونانی پمفیکس به معنای تاول گرفته شده‌است. این بیماری به عنوان یک واکنش بیش‌حساسیتی نوع دو دسته‌بندی می‌شود که در آن بدن آنتی‌بادی علیه دسموزوم‌های پوست می‌سازد که لایه‌های خاصی از پوست را به هم متصل می‌کنند.

پنوموتوراکس

پنوموتوراکس یا نوموتوراکس (به انگلیسی: Pneumothorax ) یا هواجَنبی به معنی وجود هوا در حفره جنب است که مانع باز شدن کامل ریه می‌شود. پنوموتوراکس دارای انواع مختلفی است که شامل پنوموتوراکس اولیه (خودبه‌خودی) و ثانویه (باز) است. پنوموتوراکس (p خوانده نمی‌شود) خود به خودی سمت راست.

پنوموکونیوز

پنوموکونیوز (Pneumoconiosis) گروهی از بیماری‌های تحدیدی ریوی ناشی از استنشاق غبارهای معدنی هستند (مانند آزبست، سیلیس و فلزاتی چون آهن و بریلیوم). استنشاق مداوم این ذرات در طی سال‌ها ممکن است باعث ایجاد مناطق کوچک التهابی و فیبروز در ریه گردد.

پنومونی

ذات الریه یا پنومونی، نوعی عفونت می باشد که منجر به التهاب کیسه های هوایی در یک یا هر دو ریه می گردد. به دنبال ابتلا به پنومونی، کیسه های هوایی با چرک یا مایع پر می گردند و منجر به ایجاد علائمی مانند سرفه و خلط پشت حلق، تب، لرز و تنگی نفس می شوند. ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها می توانند منجر به بروز پنومونی گردند.Bahman ۳۰, ۱۴۰۱ AP

پورپورای هنوخ شوئن لاین

بیمارِی پورپورای هنوخ شوئن‌لاین (انگلیسی: Henoch–Schönlein purpura ؛ تلفظ صحیح آلمانی: هینوخ شون‌لاین) که بیشتر کودکان و به ویژه پسران (۱۲–۴ ساله) را مبتلا می‌سازد بطور خلاصه عبارتست از: ضایعات پورپورای (خونریزی زیر جلدی) بر روی پاها، درد مفاصل، دردهای شکمی دوره‌ای، تب، احساس کسالت و درگیری کلیوی.

پورپورای ترومبوتیک ترومبوسیتوپنیک

پورپورای ترومبوتیک ترومبوسیتوپنیک (به انگلیسی: Thrombotic thrombocytopenic purpura) گونه کمیاب اختلال انعقاد خون است که همراه با ایجاد لخته‌های خون بسیار ریز در رگ‌های کوچک تمام بدن است.[۱] علت اغلب موارد کمبود آنزیم ADAMTS۱۳ در پلاسماست که یک متالوآنزیم است.

پورپورای ناشناس کاهش پلاکت

پورپورای ایمنی با کاهش پلاکت‌ها یا پورپورای ترومبوسیتوپنیک دستگاه ایمنی (Immune thrombocytopenic purpura) که در گذشته به آن به پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایدیوپاتیک (Idiopathic Thrombocytopenic Purpura) گفته می‌شد، نوعی از اختلال خونریزی دهنده‌است که علت آن تخریب پلاکت‌ها به وسیلهٔ اتوآنتی‌بادی‌ها (خودپاتن‌ها) است.

پورفیری

(Porphyrias) گروهی از اختلالات نادر ارثی (یا اکتسابی) هستند که مشخصه آنها تولید و دفع بیش از حد پورفیرین‌ها است. در این بیماری مشکل در نقص آنزیمهای چرخه بیوسنتز هم است.

پوسیدگی دندان

در این بیماری بافت سخت دندان (مینا و عاج) در اثر ترشح اسید از باکتری‌های پوسیدگی زا (عمدتاً استرپتوکوک موتان) مواد معدنی کلسیم و فسفر را از دست داده و به تدریج از بین می‌روند. پوسیدگی دندان مرحله غیرقابل برگشت در فرایند حل شدن مواد معدنی مینا توسط اسید محسوب شده و درمان آن تنها از راه جایگزینی بافت سخت از دست رفته دندان با مواد ترمیمی دندانپزشکی امکان‌پذیر می‌باشد. اگر پوسیدگی تاج دندان به موقع متوقف و جایگزین نشود و پوسیدگی به پالپ دندان برسد نیاز به درمان ریشه (RCT یا عصب کشی) می‌باشد و در موارد شدیدتر ممکن است حتی نیاز به خارج کردن یا اصطلاحاً کشیدن دندان باشد. گرچه پوسیدگی دندان یکی از رایج‌ترین مشکلات بر روی این سیاره است، اما رابطه پیچیده میان رژیم غذایی و ظهور حفره‌های دندانی، هنوز کاملاً شناخته نشده‌است. پوسیدگی‌ها توسط باکتری استرپتوک موتانس بر روی دندان به وجود می‌آیند. تاکنون در افکار عمومی گفته می‌شد که وجود مشکل در دندان‌ها بر روند فعالیت‌های افراد تأثیر مستقیم دارند؛ اکنون پژوهشگران درستی این ذهنیت را اثبات کرده‌اند. پژوهشگران با تحقیقات میدانی، سلامتی دندان‌ها و وضعیت جسمی ۱۸۷ بازیکن حرفه‌ای در لیگ‌های دسته اول، دوم و سوم انگلیس را که متوسط سنی آن‌ها ۲۴ سال است، را بررسی کردند و دریافتند که ناسالم بودن دندان‌های بسیاری از فوتبالیست‌های حرفه‌ای در انگلیس در کارایی آنان در زمین بازی تأثیر منفی می‌گذارد. بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هر ایرانی به‌طور متوسط دارای ۶ دندان کشیده، پر کرده یا پوسیده‌است. قلیان و دخانیات باعث پوسیدگی دندان می‌شوند.

پوکی‌استخوان

پوکی استخوان یا اُستئوپروز (به انگلیسی: Osteoporosis) طبق تعریف انجمن ملی بهداشت (هیئت ایجاد اتفاق نظر برای پیشگیری از استئوپروز)، یک اختلال اسکلتی است که بیشتر در دوران کهنسالی بروز می‌کند و ویژگی بارز آن کاهش استحکام استخوان بوده و فرد را در معرض خطر شکستگی قرار می‌دهد.

پولیپ

پُلیپ (به انگلیسی: Polyp )، به صورت رشد غیرطبیعی توده‌های خوش خیم در جدار اعضای بدن تعریف می‌شود مانند پولیپ روده، معده، بینی و پولیپ رحم. پولیپ، سرطان نیست ولی سرطان می‌تواند منشا آن باشد. منشا اولیه پولیپ غشای مخاطی است که با یک ساقه به بافت اصلی متصل است. پولیپ روده بزرگ معمولاً بعد از سن ۵۰ سالگی شایع است.

پیتیریازیس روزه‌آ

پیتریازیس روزه‌آ (Pityriasis rosea) یا جوش پولکی بیماری پوستی شایعی است که معمولاً به صورت جوش‌های قرمز کژنه‌ای (پَچی) در بالغین جوان رخ می‌دهد (بخصوص در ناحیه شکم و قفسه سینه). روزه‌آ بیماری خوش‌خیم و خودبهبودیابنده‌ای است و نهایتاً ۱۲ هفته طول می‌کشد.

پیچش بیضه

پیچش بیضه یا تورشن اغلب به دنبال چرخش بیضه حول محور خود روی می‌دهد. بیمار درد شدید ناحیه اسکروتال دارد. تشخیص قطعی با سونوگرافی است و به دلیل انسداد عروق بیضه و نرسیدن خون به آن درمان سریع که اغلب جراحی است ضروری است وگرنه خطر عقیمی وجود دارد.

پیچ‌خوردگی تخمدان

پیچ خوردگی تخمدان یا تورشن تخمدان (Ovarian Torsion) اختلالی است که به دلایل مختلف در خانم‌ها بروز می‌کند. این اتفاق بیشتر در سنین باروری شایع است. پیچ خوردگی تخمدان زمانی رخ می‌دهد که تخمدان، به صورت ناگهانی به دور بافت‌های اطراف خود بپیچد. این اتفاق باعث می‌شود که روند خون‌رسانی به این اندام‌ها مختل شود.

پیرچشمی

پیر چشمی (به انگلیسی: Presbyopia ) دوربینی و اختلال دید بر اثر بالا رفتن سن است که در آن با از دست رفتن تدریجی خاصیت ارتجاعی عدسی چشم، قدرت تطابق کم خواهد شد. بخشی از روند طبیعی افزایش سن می‌باشد و در هنگامی که عدسی چشم قابلیت انعطاف خود را به تدریج از دست می‌دهد، اتفاق می‌افتد.

پیلونفریت

پیلونفریت (به انگلیسی: pyelonephritis) عفونت دستگاه توبولوانترستیشیال کلیه را معمولاً تحت عنوان پیلونفریت شناسایی می‌کنند. در این حالت التهاب باعث درگیری مجاری جمع‌کننده ادرار و پارانشیم کلیه می‌شود. همچنین یکی از علل ابتلا به هماچوری غیر گلومرولی می‌باشد.

پیوره

پیوره (pyorrhea) یا پریودنتیت یا پیرادندان‌آماس (Periodontitis) یا بیماری بافت‌های اطراف دندان، این بیماری عفونتی است در ناحیه لثه‌ها و سایر نسوج نگه‌دارنده دندان. از پای دندان‌ها خونابه می‌آید و دهان بد بو و عفونی می‌شود. لثه

تالاسمی

تالاسمی (Thalassemia) یکی از انواع کم خونی است که در زمره بیماری‌های ارثی قرار دارد که در آن مقدار هموگلوبین خون به کمتر از سطح طبیعی کاهش می‌یابد. هموگلوبین یکی از پروتئین‌های بسیار کلیدی در حمل اکسیژن است و هرگونه نقص و اختلال در عملکرد آن به‌صورت علائم کم خونی خود را نشان می‌دهد.

بیماری تای ساکس

بیماری تای ساکس (Tay-Sachs disease) یک اختلال ژنتیکی نادر است که از والدین به فرزند منتقل می‌شود. علت بروز این بیماری عدم وجود آنزیمی است که به تجزیه مواد چرب کمک می‌کند. این مواد چرب یا گانگلیوزید در مغز و نخاع انباشته می‌شوند و از این طریق بر عملکرد سلول‌های عصبی تأثیر می‌گذارند.

تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو

تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو (به انگلیسی: Crimean Congo Hemorrhagic Fever(CCHF) ) یک بیماری حاد تب‌دار و خون‌ریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین شرح داده شد و نام تب خون‌ریزی دهنده برای آن اعلام شد.

تب روماتیسمی

تب روماتیسمی حاد (به انگلیسی: Acute Rheumatic Fever ) یا (RF)، عارضه التهابی عفونت باکتریایی استرپتوکوک گروه آ بتا همولیتیک است که ممکن است ۲ تا ۶ هفته بعد از عفونت ایجاد شده و اعضای مهم بدن از جمله مفاصل، قلب، پوست و مغز را درگیر می‌سازد. علت ایجاد این بیماری وجود واکنش متقاطع میان آنتی‌بادی ضد باکتری با بدن فرد است.

تب مالت

بیماری تب مالت یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام* بوده و به‌شدت مسری است. مصرف شیر غیرپاستوریزه، گوشت خام یا نیمه‌خام و تماس نزدیک با ترشحات بدن حیوان مبتلا به بیماری، از دلایل اصلی انتقال این بیماری به انسان هستند. این بیماری با نام‌های بروسلوز، تب مدیترانه و تب ناخواسته نیز شناخته می‌شود.

تب مدیترانه‌ای فامیلیال

تب مدیترانهای خانوادگی یک بیماری غیر عفونی ژنتیکی و التهابی است که با حملات راجعه تب همراه با درد شکمی و یا درد قفسه سینه و یا درد و التهاب مفصل مشخص میگردد.به طور کلی بیماری در مردمان ناحیه مدیترانه و خاورمیانه دیده میشود.

تبخال

تب‌خال یا هرپس سیمپلکس (به انگلیسی: Herpes simplex ) یک بیماری ویروسی است که توسط ویروسی به همین نام ایجاد می‌شود و موضع درگیر به صورت التهاب و مجموعه‌تاول‌های ریز نمایان می‌شود. ویروس هرپس سیمپلکس عامل بیماری تب‌خال در صورت، آلات تناسلی هر دو جنس، مغز، چشم و گاهی حتی فلج بل نیز می‌گردد.

تراخم

تراخُم (به انگلیسی: trachoma ) که ورم ملتحمه گرانول (به انگلیسی: granular conjunctivitis )، چشم درد مصری (به انگلیسی: Egyptian ophthalmia ) نیز نامیده می‌شود، یک بیماری عفونی ناشی از باکتری کلامیدیا تراکوماتیس است. این عفونت موجب سفت شدن سطح داخلی پلک می‌شود.

ترس مرضی

فوبیا یا ترس مرضی نوعی اختلال اضطرابی است که باعث می شود فرد ترس شدید و غیرمنطقی نسبت به یک وضعیت، موجودات زنده، مکان یا شی را تجربه کند. فرد مبتلا اغلب زندگی خود را به گونه ای طراحی می کند تا از خطرناک بودن عوامل ترس پیشگیری کند و از آن اجتناب می نماید.

ترومبوز سیاهرگی عمقی

ترومبوز سیاهرگی عمقی (DVT) بیماری قلبی و عروقی خطرناکی است که به دلیل ایجاد لخته خون در رگ‌های عمیق بدن به وجود می‌آید. لازم است بدانید که اگر سرعت حرکت خون در رگ‌ها کم باشد، ممکن است باعث ایجاد لخته‌های خونی شود. لخته‌های خون باعث انسداد شریان خون در رگ‌ها می‌شوند.

ترومبوسیتوپنی

ترومبوسیتوپنی (به انگلیسی: Thrombocytopenia ) به اختلال در پلاکت‌های خون یا ترومبوسیت‌ها گفته می‌شود. این اختلال بیشتر به کاهش شمار آن‌ها به کمتر از ۵۰۰۰۰ در هر میکرولیتر خون، بازمی‌گردد. شمار پلاکت‌ها به‌طور طبیعی حدود ۱۵۰ هزار تا ۴۵۰ هزار عدد در هر میکرولیتر خون می‌باشد.

ترومبوفلبیت

تِرُمبُوفِلبیت (به انگلیسی: thrombophlebitis ) یعنی التهاب در سیاهرگ (قلب) که به لخته شدن خون درون آن مرتبط است به عبارت دیگر تِرُمبُوفِلبیت عبارت است از التهاب و پیامد آن، وجود لخته‌های خون در یک سیاهرگ سطحی (معمولاً اندام‌های تحتانی) که به‌طور اولیه ناشی از عفونت یا آسیب است.

تنبلی چشم

اصطلاح تنبلی چشم، همان کاهش دید در یک چشم است، که در اوایل دوران زندگی به دلیل رشد غیر طبیعی بینایی در چشم ایجاد می شود. در این حالت چشم ضعیف یا تنبل، به سمت بیرون یا داخل چرخش می کند و دارای یک نوع سرگردانی است که نمی تواند بر روی اجسام یا یک نقطه ثابت تمرکز کند.

تنگی دریچه آئورت

تنگی دریچه آئورت (Aortic stenosis) یا AS یکی از انواع بیماری آئورت قلب و یکی از شایع‌ترین و جدی‌ترین مشکلات دریچه‌ای قلب است. اسم این بیماری کاملا گویای وضعیت است. دریچه‌ی آئورت دریچه‌ای است که خون را از بطن چپ به درون سرخرگ آئورت که سرخرگ اصلی خروجی از قلب است و خون را به اندام‌ها می‌فرستد، هدایت می‌کند.

تنگی دریچه میترال

تنگی دریچه میترال به انگلیسی استنوز (Mitral Stenosis) گفته می‌شود، مهم‌ترین بیماری دریچه قلب میترال است. این بیماری به‌حدی سطح دریچه را تنگ می‌کند که جریان خون قادر به عبور نخواهد بود. معمولا تب روماتیسمی حاد که در کودکی روی می‌دهد، از شایع‌ترین علل ابتلا به بیماری تنگی دریچه به‌شمار می‌آید.

تنگی مجرای نخاعی

تنگی مجرای نخاعی (به انگلیسی: Spinal Canal Stenosis ) از جمله عوامل ایجاد درد در ستون فقرات و اندام‌ها است. تنگی مجرا با توجه به ناحیه درگیر و میزان آسیب، علایم متفاوتی ایجاد می‌کند. اگر این اختلال در فقرات گردن باشد ممکن است منجربه ایجاد درد ناشی از ریشه عصب یا درد رادیکولار در اندام فوقانی گردد.

توراسیک اوت لت سندرم

سندرم خروجی قفسه سینه (توراسیک اوت لت سیندروم) یک وضعیت دردناک است. این وضعیت در نتیجه فشردگی اعصاب و یا عبور رگ های خونی از مجرای خروجی قفسه سینه (ناحیه بین دنده بالایی و استخوان ترقوه) ایجاد می شود. علائم به طور معمول در شانه و بازو احساس می شود، اما گاهی اوقات می تواند در گردن نیز احساس شود.

توکسوپلاسموز

توکسوپلاسموز یا توکسوپلاسموزیس (به انگلیسی: Toxoplasmosis ) عبارت است از یک بیماری انگلی عفونی که توسط یک انگل یوکاریوت تک سلولی از هاگ‌داران به‌نام توکسوپلاسما گوندی ایجاد می‌شود. این بیماری در انسان‌ها، برخی پستانداران و حتی پرندگان ایجاد می‌شود. معمولاً فاقد علامت است.

تولارمی

تولارمی (Tularemia) یا تب خرگوش (Rabbit fever)، بیماری ناشایع ناشی از فرانسیسلا تولارنسیس است. باکتری فرانسیسلا تولارنسیس (Francisella tularensis) کوکوباسیل کوچک، گرم منفی و دارای کپسول نازک پلی‌ساکاریدی است.

تیروئیدیت

تیروییدیت یا سپردیس‌آماس بیماری است که در آن غده تیرویید ملتهب می‌شود. غده تیرویید یک عضو زاینده هورمون در قاعده گردن، کنار نای است. معمولاً افراد میان‌سال ۳۰ تا ۵۰ ساله از هر دو جنس را مبتلا می‌کند ولی در زنان شایع‌تر است.